ZAXSense – vizualizare și interpretare în producție cu un singur click

ZAXSense – vizualizare și interpretare în producție cu un singur click

ZAXSense este componenta de monitorizare a lucrului în progres din ZAXSolution. Monitorizarea în timp real permite managerilor implicați în producție să vizualizeze și să interpreteze starea mașinilor în zona de producție într-un tablou de bord intuitiv. Parametrii relevanți pentru funcționarea mașinii sunt colectați utilizând module personalizate industriale IoT HW și centralizate în diagrame dinamice, actualizate în timp real cu datele și starea de funcționare a mașinii. Contextul este adăugat printr-o interfață specializată de raportare care oferă toate informatiile necesare pentru analiza OEE (Overall Equipment Effectiveness) utilizatorilor cu un singur click și analize complexe pentru componentele OEE - calitate, performanță, disponibilitate..

Erorile și situațiile critice sunt abordate mai rapid utilizând funcția de avertizare ZAXSense. La depășirea valorilor prestabilite pentru parametrii specifici, se emite automat o alertă către personalul responsabil prin intermediul canalelor obișnuite de comunicare (SMS / mail). ZAXSense oferă, de asemenea, gestionarea incidentelor prin intermediul unui modul de ticketing pentru întreținere, creând un strat suplimentar de informații privind erorile, defectele repetate ale mașinilor și incidentele care trebuie abordate. Pe baza acestor date, ZAXSense oferă analize ale timpilor de reacție pentru întreținere și metrici de întreținere specifice, cum ar fi MTBF si MTTR 

Soluția ZAXSense este un răspuns rapid la nevoile de digitalizare

Soluția ZAXSense este un răspuns rapid la nevoile de digitalizare din industria prelucrătoare. În cele mai multe cazuri, actualizarea completă a ariei de productie nu este posibilă, dar cerințele de eficiență și performanță sunt mai exigente pentru a menține competitivitatea organizației. Vizibilitatea performantei productiei trebuie îmbunătățită. ZAXSense aduce toate informațiile de care aveți nevoie pentru a lua decizii rapide într-un tablou de bord centralizat și ușor de înțeles. 

Abordarea tehnică a achiziției de date, bazată pe principiile IoT Industrial, permite integrarea tuturor mașinilor de producție mixte, indiferent de tipul lor (varianta de CNC, injecție, presă etc.), model, an, producător sau porturi de comunicații. Pentru fiecare mașină monitorizată, informații suplimentare despre contexte sunt colectate de la operatori - cum ar fi piese defecte, rapoarte de timp etc., printr-o interfață specializată de raportare proiectată pentru ecrane tactile. Informațiile sunt analizate în corelare cu datele colectate automat și salvate în baza centrală de date. 

Nodul HW IoT acceptă până la șase conexiuni la diferiți senzori pentru curent electric, lumină, magnetic, căldură, distanță etc. sau conexiune directă la porturi I / O specifice pentru intrare digitală. Informațiile provenite de la senzori sunt citite la o frecvență de 20ms, sunt împachetate, securizate și transferate serviciului ZAXSense folosind infrastructura standard - conexiune wireless 2.4Ghz si Ethernet. Nodul HW ZAXSense poate utiliza, de asemenea, protocolul LoRaWAN pentru comunicare în medii mai poluate electromagnetic pentru comunicații fără fir. Nodul HW ZAXSense poate fi implementat rapid în mașinile vizate fără a afecta garanția sau funcționalitatea mașinii; singurii pași necesari sunt identificarea punctelor relevante pentru măsurători și achiziții de date.

Serviciile ZAXSense utilizează un algoritm inovator

Serviciile ZAXSense utilizează un algoritm inovator Machine Learning (ML), care identifică modele de citire a valorilor de la diferiți senzori și creează o cronologie a mașinii ușor de citit și interpretabilă de operatori. Poate identifica piesele fabricate sau ciclurile de producție și repaus mașina sau perioada de nefuncționare cu precizie foarte mare.

Un strat suplimentar il reprezinta contextul evenimentelor identificate. Acestea sunt adăugate de la operatorii de mașini prin intermediul interfeței noastre de raportare ZAXSense, utilizatorii trebuind să selecteze motivele pentru întreruperi și repaus identificate de sistemul de monitorizare, să adauge rebut sau să le folosească pentru a deschide un tichet de întreținere. Având acest context suplimentar de la operatori, ZAXSense permite creearea unei imagini de ansamblu a eficacității producției cu un singur click. 

ZAXSense oferă o imagine dinamică a producției cu analize complexe bazate pe intervalul de timp, mașină, operatori și produse. Aceasta permite o configurație complexă a parametrilor utilizați în calculele OEE pentru a ține cont de referința reală a timpului de operare, cum ar fi schimburile de producție planificate, orele de odihnă planificate și neplanificate, motivele, ciclurile de produs, tipurile de produse defecte etc.

4 zax.png

 

ZAXSense este o soluție completă

Identificați blocajele folosind analize profunde furnizate de numeroase rapoarte, cum ar fi performanța locurilor de muncă și a operatorilor, OEE, analiza ciclului, utilizarea mașinilor și istoricul timpilor de întrerupere, care permit managerilor de producție să ia decizii mai informate și mai încrezător. Această creștere a vizibilității permite producătorilor să opereze mai multe mașini cu mai puține resurse, sporind timpul de funcționare și producția cu mai mult de 20% în medie. 

ZAXSense este o soluție completă care oferă multiple modalități de vizualizare a datelor, utilizatorii putând vizualiza starea mașinii și eficiența producției în timp real cu tablouri de bord care includ carduri simple colorate. Oferă transparență la nivelul fabricii, care împuternicește utilizatorii să isi atingă obiectivele. Tabloul de bord centralizat este conceput pentru a fi vizualizat pe monitoare de mari dimensiuni montate deasupra fiecărei celule de producție folosind un browser web standard.

Structura ZAXSense:

 1. Modul achizitie date: ETA2U a dezvoltat o soluție unică și inovatoare pentru monitorizarea și raportarea stării și a eficienței mașinii de producție. Pentru a colecta date, ZAXSense utilizează un modul hardware industrial IoT universal și nonintrusiv care citește parametrii mașinii și trimite date wireless către baza de date centrală ZAX. Informații suplimentare, cum ar fi raportarea evenimentelor, alertele, pauzele, pot fi colectate de la operatori și personalul tehnic.
 2. Servicii de analiza si interpretare date: Serviciile ZAXSense combină datele colectate de la mașini și operatori cu informații de planificare. Planificarea producției poate fi introdusă în ZAXSense sau importată din surse externe. Utilizând datele și planificarea mașinilor, ZAXSense poate declanșa alerte atunci când ciclurile de producție nu sunt menținute sau apar incidente și permit urmărirea modului în care aceste incidente sunt rezolvate
 3. Analize si raportare: Informațiile pot fi ușor interpretate folosind tablouri de bord dinamice. ZAXSense oferă o imagine generală a zonelor de producție pentru fiecare mașină. Utilizatorii pot accesa cu ușurință informații extinse privind mașinile de disponibilitate, productivitate și calitate specifice (OEE). Datorită datelor de planificare a producției, informațiile despre completarea comenzilor și eficiența producției sunt ușor accesibile.

Avantajele ZAXSense

 • Integrarea rapidă și non-intruzivă a mașinilor din medii eterogene într-o soluție centralizată și uniformă
 • Configurabil și adaptabil la specificitatea organizației bazat pe cataloage de informatii recurente
 • Datele de producție în timp real sunt vizualizate în tablouri de bord intuitive, care permit angajaților să îndeplinească obiectivele de producție
 • Datele istorice permit managerilor să măsoare îmbunătățirile procesului
 • Scalabil pentru organizații de orice dimensiune cu posibilitatea de implementare treptată
 • livrabile atât în ​​Cloud, cât și în On-Premise
 • Utilizează infrastructura existentă a organizației, fără a necesita modificări sau investiții suplimentare
 • Acces rapid și ușor la informații critice de pe orice dispozitiv cu un browser web
 • Metrice și analiză universal interpretabilă pentru medii de producție, analiză OEE
 • Creșterea considerabilă a vizibilității producției și evidențierea factorilor nocivi din eficiență
 • Analiza complexă a cauzelor comune ale pierderilor pentru disponibilitate și calitate
 • Îmbunătățiți comunicarea în magazin
 • Creați un istoric extins al parametrilor de producție pentru calculul comparativ al eficienței
 • Îmbunătățirea timpului de intervenție în cazul unui incident măsurabil pentru perioadele de analiză.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să ne contactați la adresa: innovation@eta2u.ro

Servicii similare

PowerSense

PowerSense este o soluție complexă de hardware-software, marca ETA2U, destinată măsurării mărimilor ...

Detalii
AquaWAN soluție centralizată de telecitire contoare apă

AquaWAN reprezintă o soluție IoT completă și inovatoare, automatizată în întregime, de citire și com ...

Detalii
Airdata

Proiectul airdata.ro, realizat la inițiativa fundației ETA2U, cu sprijinul Primăriei Municipiului Ti ...

Detalii

Contactează-ne

Prin trimiterea acestui formular sunteți de acord cu termenii și condițiile noastre și cu Politica noastră de confidențialitate, care explică modul în care putem colecta, folosi și dezvălui informațiile dumneavoastră personale, inclusiv către terți.

Divizia

Innovation

Află mai multe