Supraveghere video

Ce este un sistem video?

Primul sistem de supraveghere video a fost instalat în 1942 în Germania nazistă pentru a monitoriza lansarea rachetelor cu rază lungă de acțiune. Expresia "Big Brother" a fost folosită pentru prima dată de George Orwell încă din 1949, când sistemele de supraveghere video abia începeau să fie utilizate. Romanul lui Orwell transmite în mod frecvent și constant mesajul că "Big Brother te urmărește", o frază care a fost transmisă într-o manieră descurajantă pentru public. 

Monitorizarea video există de mulți ani, dar trecerea de la camerele analogice la cele digitale a revoluționat procesul de înregistrare. Sistemele anterioare trebuiau să fie monitorizate în mod constant de către oameni, deoarece nu exista nicio modalitate de a stoca informațiile primite de la sistemul de supraveghere. Pe măsură ce tehnologia a avansat, în anii 1970, au fost dezvoltate sisteme de înregistrare, care au devenit mai sofisticate în anii 1990, oferind capacități de înregistrare în funcție de mișcare sau de timp. 

 

Specialiștii ETA2U te ajut cu soluții personalizate

Într-un mod aproape fericit, sistemele de supraveghere video sunt un instrument de control al autorităților, dar oferă, de asemenea, protecție pentru viețile oamenilor, întreprinderi și bunuri personale. În cele din urmă, scopul final al unui sistem de supraveghere video trebuie întotdeauna să se limiteze în a oferi protecție și nimic mai mult de atât.

În ciuda numeroaselor progrese tehnice ale sistemelor de supraveghere video, de la sistemele analogice la HDTVI și apoi la sistemele de supraveghere video IP, obiectivul principal al oricărui sistem de supraveghere video ar trebui să se limiteze în a oferi protecție și nimic mai mult.

Chiar dacă aspectele tehnice ale sistemelor de supraveghere video avansează rapid, componentele de bază ale tuturor sistemelor de supraveghere video rămân aceleași:

  • Camere video
  • Sistem de înregistrare
  • Surse de alimentare cu back-up
  • Cablaj aferent

La elaborarea proiectelor tehnice, specialiștii ETA2U vor lua în considerare detaliile privind configurația spațiului și destinația acestuia, precum și gradul de protecție ce se impune a fi asigurat conform cerințelor beneficiarului și a legilor și normativelor în vigoare.

Absolut întotdeauna, pentru orice societate comercială, înainte de instalarea unui sistem de supraveghere video este necesară realizarea unei documentații care se numește “analiză de risc la securitate fizică”. În mod legal, fără această documentație premergatoare, nu poate fi realizat nici un proiect pentru un sistem de supraveghere video.

 

Servicii similare

Sistem de alarmare antiefracție

Un sistem de alarmare antiefracție este o sumă de echipamente electrice și electronice interconectat ...

Detalii
Control acces - Consolidarea securității

Sistemele de control al accesului oferă cel mai înalt nivel de securitate, permițându-vă să restricț ...

Detalii
Detecție incendiu

Instalația de detecție, semnalizare și alarmare la incendiu trebuie să detecteze orice început de in ...

Detalii

Contactează-ne

Prin trimiterea acestui formular sunteți de acord cu termenii și condițiile noastre și cu Politica noastră de confidențialitate, care explică modul în care putem colecta, folosi și dezvălui informațiile dumneavoastră personale, inclusiv către terți.

Divizia

Infrastructure

ETA2U INFRASTRUCTURE oferă servicii de design şi instalare de infrastructură de reţele de curenţi slabi, datacenter şi comunicații pentru dotarea clădirilor şi campusurilor.

Află mai multe