Sistem de Pontaj

Rolul sistemului de pontaj

Rolul unui astfel de sistem este de a determina cu precizie programul de lucru. Informațiile exportate din sistemul de pontaj pot fi importate în programul de salarii.

  • Pontaj și Control Acces cu Card, amprentă, etc.
  • Permite conectarea unui cititor de carduri extern pentru pontarea Sosirii
  • Dispune de cititor carduri intern pentru pontarea Plecarii
  • După recunoașterea pontării poate comanda deschiderea unei uși sau deblocarea unui turnichet
  • Se utilizează conectat în rețea, în condiții de interior
  • Cititorul extern se poate utiliza în condiții de interior sau exterior
  • Sistemul de pontaj, cu toate că poate da comandă de închidere/deschidere ușa/turnichet, nu este un sistem de control acces.

Ceasu de pontaj

  • Se folosește pentru pontaj cu card sau amprentă sau alte modalități de validare a persoanei.
  • Cititorul aparatului se folosește pentru pontarea PLECĂRILOR și se montează în interior. 
  • Cititorul extern se folosește pentru pontajul SOSIRILOR și se montează în exterior.
  • Aparatul și cititorul extern pot fi montate împreună la interior pentru pontaj separat al sosirilor si plecărilor.
  • Aparatul din interior are și funcții de control al accesului și poate comanda deschiderea unei yale electromagnetice pentru deblocarea ușii.
  • Se poate folosi și pentru comanda unui turnichet.
  • Se folosește conectat în rețea ca orice calculator.
  • Poate stoca în memorie 30.000 de carduri și 60.000 de pontări, astfel, putând lucra o perioadă de timp și off-line, în cazul unei deconectări accidentale de la rețeaua de date.
  • După descărcarea pontărilor cu ajutorul softului, memoria se eliberează și poate fi refolosită pentru stocarea pontărilor viitoare.
  • După identificarea angajatului, aparatul și cititorul afișează semnal luminos de culoare verde.
  • Procesul de pontare este extrem de simplu și durează cel mult o secundă.

 

Softul de pontaj

Softul are interfață utilizator și manuale în Limba Română, soft special realizat să genereze rapoartele de pontaj consacrate și conforme cu cerințele de întocmire a pontajului în România. 

Amplasarea Cititoarelor și Pontarea

Amplasarea aparatelor reprezintă cel mai important aspect în definirea arhitecturii sistemului și este necesar să răspundă la următoarele cerințe:

Angajații trebuie să poată să ponteze în cel mai simplu mod

Prin simpla inscripționare cu Sosire și respectiv Plecare angajații vor ști exact ce aparat să folosească, iar softul va putea să interpreteze pontarile în mod corect. 

Angajații trebuie să ponteze atât la sosire, cât și la plecare

În lipsa pontării de sosire sau de plecare, softul nu va putea să calculeze durata prezenței, iar angajatul va figura absent pentru respectiva zi. Situația se rezolvă prin corecții în soft. Astfel de situații pot fi evitate doar dacă angajații au acces la aparate de pontaj, indiferent de traseul urmat, de la intrarea în organizație până la locul de muncă și înapoi.

Angajații nu trebuie să uite să ponteze

Dacă aparatele sunt montate pe căile de tranzit spre locurile de muncă sau în zonele de acces în organizație, această problemă nu apare. Astfel de situații pot fi impuse și prin folosirea funcțiunii de control acces a aparatelor și montarea acestora la ușa de acces în organizație sau, pentru un număr mare de angajați, pe un turnichet. În acest mod, în lipsa unei alte căi de acces, angajații vor fi forțați să nu uite să ponteze. Aparatul și cititorul extern se pot monta în zonele de tranzit ale angajaților către locurile de muncă, cu inscripționarea cititorului cu textul SOSIRE și a aparatului cu mesajul PLECARE.

În acest mod angajații vor putea să ponteze, în cel mai simplu mod, la cititorul corespunzător sosirii sau plecării.

Această variantă de montaj se recomandă pentru situațiile în care angajații ajung la locurile de muncă pe mai multe căi de acces, numărul locurilor de muncă este relativ redus, iar distanța de la zona de acces până la locurile de muncă este relativ mare.

Avantajul acestei variante de montaj este faptul că se va contoriza o durată a prezenței care nu include și timpul petrecut în a ajunge de la locul de acces în organizație până la locul de muncă.

Sistemul de pontaj este prin excelență un sistem de calcul al duratelor prezenței angajaților.

Calitățile sistemului constau în generarea de rapoarte specifice modului de întocmire a pontajului în România.

Acest sistem nu are însă funcții suplimentare de securitate sporită, alarmare, înregistrare video etc, funcții specifice sistemelor de control al accesului.

Aparatul de pontaj, se conectează în rețeaua de calculatoare, folosind cablu de rețea, la fel ca orice alt calculator. Folosind opțiunile softului, pontările vor fi descărcate din memoria aparatului în baza de date și vor fi folosite pentru generarea pontajului.

Servicii similare

Sistem de alarmare antiefracție

Un sistem de alarmare antiefracție este o sumă de echipamente electrice și electronice interconectat ...

Detalii
Control acces - Consolidarea securității

Sistemele de control al accesului oferă cel mai înalt nivel de securitate, permițându-vă să restricț ...

Detalii
Detecție incendiu

Instalația de detecție, semnalizare și alarmare la incendiu trebuie să detecteze orice început de in ...

Detalii

Contactează-ne

Prin trimiterea acestui formular sunteți de acord cu termenii și condițiile noastre și cu Politica noastră de confidențialitate, care explică modul în care putem colecta, folosi și dezvălui informațiile dumneavoastră personale, inclusiv către terți.

Divizia

Infrastructure

ETA2U INFRASTRUCTURE oferă servicii de design şi instalare de infrastructură de reţele de curenţi slabi, datacenter şi comunicații pentru dotarea clădirilor şi campusurilor.

Află mai multe