IaaS (Infrastructure as a Service)

IaaS (Infrastructure as a Service)

IaaS (Infrastructure as a Service) este un model de serviciu cloud care oferă infrastructura de IT, cum ar fi servere, stocare, rețea și alte componente esențiale, ca un serviciu accesibil prin internet. Acest model de serviciu permite organizațiilor să externalizeze infrastructura IT, eliminând costurile asociate cu achiziționarea, instalarea și întreținerea hardware-ului și software-ului.

Cu IaaS, organizațiile pot beneficărca responsabilitatea administrației infrastructurii IT pe furnizorul de servicii IaaS, care gestionează și întreține toate componentele IT. Acest lucru permite organizațiilor să se concentreze pe activitățile lor de bază și să reducă costurile și efortul asociate cu administrarea infrastructurii IT.

Exemple de servicii IaaS includ Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure și Google Cloud Platform. Acestea oferă acces la servere virtuale, stocare, baze de date, rețele virtuale și alte resurse IT, la tarife accesibile.

Cu toate acestea, organizațiile trebuie să evalueze cu atenție necesitățile lor IT și să aleagă un furnizor de servicii IaaS care să se potrivească cel mai bine acestor necesități. De asemenea, organizațiile trebuie să ia în considerare aspecte precum securitatea și fiabilitatea serviciilor, precum și costurile asociate cu utilizarea acestor servicii.

 

Servicii similare

CaaS (Container as a Service)

CaaS sau Container as a Service este o soluție de cloud computing care permite utilizatorilor să rul ...

Detalii
Consultanța IT

Consultanța IT este un serviciu care oferă sfaturi și recomandări experților în domeniul tehnologiei ...

Detalii
Departamentul SME

Departamentul SME (Subject Matter Expert) în industria IT este un grup de experți în domeniul tehnol ...

Detalii

Contactează-ne

Prin trimiterea acestui formular sunteți de acord cu termenii și condițiile noastre și cu Politica noastră de confidențialitate, care explică modul în care putem colecta, folosi și dezvălui informațiile dumneavoastră personale, inclusiv către terți.

Divizia

IT Service

Divizia de servicii IT acoperă segmentul operațional atât din punct de vedere hardware, cât și software pentru o gamă variată de echipamente și soluții IT, incluzând calculatoare, servere, storage-uri, echipamente de rețea, televizoare, monitoare profesionale și UPS-uri.

Află mai multe