Protejați controlerele logice programabile (PLC), interfețele om-mașină (HMI), roboții, sistemele de operare vechi și moderne, dispozitivele de vârf, mediile cloud hibride, rețelele industriale și rețelele private 5G .
Soluțiile pe care le propunem sunt integrate într-o platformă unificată pentru OT cu IT și CT, asigură prevenirea și detectarea intruziunilor, precum și rezistența operațiunilor critice. Sunt soluții de securitate și servicii profesionale globale, OT, CT(5G), IT și detecție și răspuns extins (XDR).
Pentru Productie, nevoia de cibersecuritate este urgența. Administratorii de sistem se confruntă cu mai multe probleme în cadrul securității fabricii inteligente, vulnerabilități mai greu de eliminat. Într-un mediu atât de complicat, recomandăm să va protejați cu soluții care combină tehnologia optimizată pentru OT și IT. Aceste abordări ar trebui contribuie la asigurarea continuității operațiunilor în fabricile inteligente. Prin oferirea unei combinații de soluții centrate pe IT și soluții centrate pe OT bazate pe o abordare în trei pași; „prevenire”, „detecție” și „reziliență”, putem detecta cu precizie atacuri sofisticate și putem reactiona rapid în cazul incidențelor de securitate.
Ia legătura cu un specialist!
Prima problemă de securitate este vulnerabilitatea. Erori de software, versiuni vechi ale sistemelor de operare , lipsa de autentificare și autorizare în protocoalele OT. Spre deosebire de sistemele IT, in OT se prioritizează disponibilitatea sistemului, astfel încât, în general, pacth-urile nu sunt aplicate, existând tendința de a se continua să folosească versiuni vechi ale sistemelor de operare. Dispozitivele PLC acceptă orice comandă, indiferent de unde provine. Patch-urile nu se fac la timp datorită unor potențiale riscuri de conflicte software cu aplicația de business după corecție. Chiar și când se aprobă corecțiile cu patch-uri actuale, acțiunea durează mai mult timp și într-o fabrică cu program 24/7 nu e simplu să găsească momentul potrivit pentru aceasăa activitate. Există un timp alocat activitatilor de intreținere, dar și acestea sunt strict necesare, lăsând puțin timp pentru operațiuni de securizare. Nici înlocuirea unui sistem de operare vechi nu e ușoară, de aceea, de multe ori se optează pentru înlocuirea intregului sistem.
A doua problemă de securitate este malware. În general, implementarea unei soluții anti-malware pe unele dispozitive, cum ar fi interfața om-mașină (HMI) sau pe alte dispozitive critice cauzează probleme echipelor de teren din cauza disponibilității sistemului. Programele anti-malware obișnuite afectează performanța sistemelor din acest motiv facility-managerilor li se pare inacceptabil să le instaleze pe dispozitivele critice. Există și alternativa unor dispozitive EWS. O asemenea stație este utilizată pentru dezvoltarea unui program și pentru a-l scrie pe PLC în timpul fazei de întreținere.
Rețele nesegmentate ar fi al treilea aspect în problemele de securitate. Dacă un dispozitiv a fost compromis, într-o rețea nesegmentată amenințarea se poate extinde scalând incidentul și generând pierderi mari. O rețea segmentată este mai ușor de făcut în cazul unei fabrici noi, dar ridică probleme dacă intenționezi să o faci în cadrul unei fabrici existente.
Într-o fabrică mai intervin și amenințări interne. De exemplu, pot ridica riscuri laptopurile sau echipamentele introduse în fabrica de unii terți, cum ar fi personal al unor firme angajate pentru activități de întreținere .
Una peste alta, securizarea mediilor de producție nu este ușoară. Sunt medii dure, toate activitațile trebuie să se desfășoare în condiții de temperatură aparte. Mulți producători au mai multe fabrici, unii peste 50 de fabrici în întreaga lume. În asemenea situații se solicită o soluție unitară, altfel ar fi neproductiv.