Firewall și Next Generation Firewall (NGFW)

Firewall și Next Generation Firewall (NGFW)

Firewall și Next Generation Firewall (NGFW) sunt ambele soluții de securitate importante pentru protejarea rețelelor informatice. Deși au scopuri similare, exista diferențe importante între acestea.

Firewall-ul a fost introdus pentru prima dată în anii '80 și a devenit rapid un instrument esențial pentru protejarea rețelelor informatice. Un firewall blochează accesul neautorizat la rețeaua dvs. prin controlul accesului la și din rețea. Acest lucru poate fi realizat prin filtrarea traficului de rețea și a pachetelor de date, astfel încât doar traficul autorizat să fie permis să intre sau să iasă din rețea.

NGFW este o evoluție a firewall-ului clasic. NGFW-urile oferă aceleași caracteristici de bază ale firewall-ului clasic, precum controlul accesului și filtrarea pachetelor, dar au și caracteristici suplimentare, precum analiza aplicațiilor și conținutului, filtrarea URL-urilor și a amenințărilor specifice. De asemenea, NGFW-urile sunt capabile să gestioneze un volum mai mare de trafic și să ofere o performanță mai bună decât firewall-urile clasice.

În concluzie, daca doriți să protejați rețeaua dvs. împotriva amenințărilor cibernetice, atunci ar trebui să considerați utilizarea unui Next Generation Firewall în locul unui firewall clasic. NGFW oferă o protecție mai completă și mai avansată împotriva amenințărilor, în timp ce încă menține controlul accesului și filtrarea pachetelor de date esențiale.

Servicii similare

Rețele de date-voce

Rețeaua de date-voce are ca scop echiparea cu un sistem performant de distribuție pe orizontală și v ...

Detalii
Infrastructura de Rețea și Transmisii de Date

Rețelele de transmisie de date sunt esențiale pentru conectarea și transferul informațiilor între di ...

Detalii
Networking LoRaWAN

LoRaWAN este un protocol de comunicare cu rază lungă (Long Range), folosit pentru conectarea unui nu ...

Detalii

Contactează-ne

Prin trimiterea acestui formular sunteți de acord cu termenii și condițiile noastre și cu Politica noastră de confidențialitate, care explică modul în care putem colecta, folosi și dezvălui informațiile dumneavoastră personale, inclusiv către terți.

Divizia

IT Service

Divizia de servicii IT acoperă segmentul operațional atât din punct de vedere hardware, cât și software pentru o gamă variată de echipamente și soluții IT, incluzând calculatoare, servere, storage-uri, echipamente de rețea, televizoare, monitoare profesionale și UPS-uri.

Află mai multe