Networking Switching

Switching

Este un element cheie al tehnologiei de rețea și poate fi utilizat atât în rețele locale (LAN), cât și în rețele geografice (WAN). Fiecare pachet de date care traversează rețeaua este etichetat cu informații specifice despre destinație, cum ar fi adresa IP, astfel încât switch-ul să poată decide cum să direcționeze fiecare pachet.

Există mai multe tipuri de tehnologii de switching, printre care:

  • Switching de nivel 2 (L2 Switching), care utilizează informațiile din header-ul de nivel 2 (adresa MAC) pentru a decide cum să direcționeze fiecare pachet;
  • Switching de nivel 3 (L3 Switching), care utilizează informațiile din header-ul de nivel 3 (adresa IP) pentru a decide cum să direcționeze fiecare pachet;
  • Switching de nivel 4 (L4 Switching), care utilizează informații din header-ul de nivel 4 (porturi TCP/UDP) pentru a decide cum să direcționeze fiecare pachet.

În concluzie, switching este un proces esențial în managementul traficului de date prin rețea și poate fi utilizat pentru a crește viteza și eficiența rețelei. Fiecare tip de switching poate fi utilizat în funcție de nevoile specifice ale unei anumite aplicații sau rețele.

Servicii similare

Networking LoRaWAN

LoRaWAN este un protocol de comunicare cu rază lungă (Long Range), folosit pentru conectarea unui nu ...

Detalii
Networking Routing

Routing este procesul prin care pachetele de date sunt direcționate prin intermediul unei rețele, as ...

Detalii
Networking Wi-Fi

WiFi este o tehnologie de transmisie a datelor prin intermediul undelor radio, care permite utilizat ...

Detalii

Contactează-ne

Prin trimiterea acestui formular sunteți de acord cu termenii și condițiile noastre și cu Politica noastră de confidențialitate, care explică modul în care putem colecta, folosi și dezvălui informațiile dumneavoastră personale, inclusiv către terți.

Divizia

IT Service

Divizia de servicii IT acoperă segmentul operațional atât din punct de vedere hardware, cât și software pentru o gamă variată de echipamente și soluții IT, incluzând calculatoare, servere, storage-uri, echipamente de rețea, televizoare, monitoare profesionale și UPS-uri.

Află mai multe