Sistem de alarmare antiefracție

Sisteme de securitate smart

Cam greu de crezut, dar primul sistem de alarmă a fost realizat în anul 1853 de către un inventator pe nume Augustus Russell Pope din Sommerville în Boston. 

Până atunci, erau alte sisteme de alarmă mult mai “naturale”, care se numeau gâște speriate, câini de pază și alte chestii mecanice care faceau zgomot la atingere... sau clinchet.

Sistemul lui Pope, era un sistem electromagnetic... în fapt, un circuit electric paralel, la care erau conectate uși și ferestre, la deschiderea oricăreia, automat circuitul electric închis făcea ca în circuit să vibreze unul din magneții atașați sistemului, magnet la care era conectat un ciocan care la rândul lui lovea un mic clopot de alamă. Părerile sunt împărțite, informațiile despre Pope fiind destul de vagi și slab documentat.

După unii, primul sistem de alarmă ar fi fost inventat de către Edwin Holmes. Se pare însă că acesta a cumpărat drepturile asupra invenției lui Pope în anul 1858, continuând cu “Holmes Electric Protection Company”, drept prima companie de sisteme de alarmă electrică. Holmes, nu avea atâtea veleități de inventator cât era un strateg desăvârșit, cu o gândire înaintea vremurilor sale, a utilizat la maxim publicitatea pentru a promova “burglar alarm telegraph”, că așa se numea ... cutiuța.

Raspuns rapid

De atunci și până în ziua de astăzi lucrurile au evoluat, evident, trăim vremuri care progresează în permanență din punct de vedere tehnic.

Din punct de vedere al componentei, un sistem de alarmare antiefracție, modern, este constituit din:

  • Centrală
  • Tastatură de comandă
  • Detectoare
  • Dispozitive acustice și vizuale de alarmare
  • Dispozitive de comunicare la distanță a alarmelor
  • Cablaj aferent (sau fără cabluri, doar cu baterii)

Sistemele pot fi de foarte multe feluri, combinații, configurații, tipuri, soluția optimă fiind stabilită de la caz la caz, cunoscând necesitățile beneficiarului raportate la riscuri, dorințe și posibilități financiare.

La elaborarea proiectelor tehnice se vor lua în considerare detaliile privind configurația spațiului și destinația acestuia, precum și gradul de protecție ce se impune a fi asigurat conform cerințelor beneficiarului și a legilor și normativelor în vigoare.

Absolut întotdeauna, pentru orice societate comercială, înainte de instalarea unui sistem de alarmare antiefracție, este necesară realizarea unei documentații care se numește “analiza de risc la securitate fizică”. În mod legal, fără această documentație premergătoare, nu poate fi realizat nici un proiect pentru un sistem de alarmare antiefracție.

Contactează-ne

Prin trimiterea acestui formular sunteți de acord cu termenii și condițiile noastre și cu Politica noastră de confidențialitate, care explică modul în care putem colecta, folosi și dezvălui informațiile dumneavoastră personale, inclusiv către terți.

Divizia

Infrastructure

ETA2U INFRASTRUCTURE oferă servicii de design şi instalare de infrastructură de reţele de curenţi slabi, datacenter şi comunicații pentru dotarea clădirilor şi campusurilor.

Află mai multe