Lansarea proiectului - SCAMP-ML

Înapoi la articole

Citește mai mult

ETA2U SRL cu sediul în Timișoara, str. Gheorghe Dima nr.1 împreună cu partenerii INSTITUTUL E - AUSTRIA TIMIȘOARA și UNIVERSITATEA DE VEST Timișoara derulează începând cu 08.10.2021 proiectul intitulat ” Statistici computaționale avansate pentru planificarea și urmărirea mediilor de producție - SCAMP-ML”, cod SMIS 120725, cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanțare încheiat cu Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020, în cadrul apelului de proiecte POC/163/1/3/Stimularea cererii întreprinderilor pentru inovare prin proiecte CDI derulate de întreprinderi individual sau în parteneriat cu institute de CD şi universități, în scopul inovării de procese și de produse în sectoarele economice care prezintă potențial de creștere (LDR).

Valoarea totală a proiectului este 10.320.070,00 lei, din care valoare eligibilă nerambursabilă din FEDR 6.130.161,75 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național 1.081.793,25 lei și valoarea co-finanţării eligibile a beneficiarului de 2.878.587,50 lei.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea investițiilor ETA2U SRL în activitatea proprie de cercetare-dezvoltare-inovare (CDI) și dezvoltarea unui parteneriat cu două dintre organizațiile de cercetare consacrate în vederea dezvoltării, lansării pe piață și comercializării unei soluții de monitorizare a echipamentelor industriale destinată firmelor de producție. 

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

1.Dezvoltarea activității de cercetare industrială și dezvoltare experimentală a coordonatorului proiectului (ETA2U SRL) atât prin activități de cercetare proprii cât și prin colaborare efectivă cu două organizații de cercetare specializate -- Universitatea de Vest din Timișoara și Institutul E-Austria Timișoara 

 2. Introducerea în producție a rezultatelor obținute din activitatea de cercetare-dezvoltare prin realizarea unei investiții inițiale într-o nouă facilitate de producție administrată de departamentul ETA2U Innovation. 

3. Realizarea diseminării pe scară largă a rezultatelor cercetării prin publicarea de articole în jurnale sau volume ale unor conferințe (conform criteriilor CNATDCU privind jurnalele și conferințele), inclusiv publicații deschise sau cu acces deschis; baze de date cu acces liber sau componente oferite ca programe informatice gratuite sau cu acces liber (free, libre and open source software)

Principalele rezultate ale proiectului sunt:

- Documentul de specificații tehnice al produsului complet format din echipament hardware, software embedded și platformă propus prin proiect

- Prototipul produsului validat în condiții reale

- 1 cerere de brevet

Proiectul se implementează în Ghiroda, jud. Timiș, Str. Calea Lugojului, nr. 7, pe o perioadă de 27 luni, data de început este 08.10.2021 iar data de final este 07.12.2023.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

Date de Contact:

Bogdan-Dragoș GRECU – director de proiect

Tel: +40256277500, Email 120725@eta2u.ro, Web: www.eta2u.ro

Contactează-ne

Prin trimiterea acestui formular sunteți de acord cu termenii și condițiile noastre și cu Politica noastră de confidențialitate, care explică modul în care putem colecta, folosi și dezvălui informațiile dumneavoastră personale, inclusiv către terți.