Finalizarea proiectului- SCAMP-ML

Înapoi la articole

Citește mai mult

ETA2U SRL, împreună cu partenerii INSTITUTUL E-AUSTRIA TIMIȘOARA și UNIVERSITATEA DE VEST Timișoara anunță finalizarea proiectului ”Statistici computaționale avansate pentru planificarea și urmărirea mediilor de producție - SCAMP-ML”, cod SMIS 120725, cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de       finanțare încheiat cu Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, în calitate de Organism Intermediar, pentru Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020, în cadrul apelului de proiecte POC/163/1/3/Stimularea cererii întreprinderilor pentru inovare prin proiecte CDI derulate de întreprinderi individual sau în parteneriat cu institute de CD şi universități, în scopul inovării de procese și de produse în sectoarele economice care prezintă potențial de creștere (LDR).

Valoarea totală a proiectului a fost de 10.320.070,00 lei, din care valoare eligibilă nerambursabilă din FEDR 6.130.161,75 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național 1.081.793,25 lei și valoarea co-finanţării eligibile a beneficiarului de 2.878.587,50 lei.

Obiectivul general al proiectului a fost creșterea investițiilor ETA2U SRL în activitatea proprie de cercetare – dezvoltare - Inovare (CDI) și dezvoltarea unui parteneriat cu două dintre organizațiile de         cercetare consacrate în vederea dezvoltarii, lansarii pe piață și comercializarii unei soluții de monitorizare a echipamentelor industriale destinata firmelor de producție. 

Obiectivele specifice ale proiectului au fost:

1.Dezvoltarea activității de cercetare industrială și dezvoltare experimentala a coordonatorului proiectului (ETA2U SRL) atât prin activități de cercetare proprii cât si prin colaborare efectiva cu doua organizaþii de cercetare specializate -- Universitatea de Vest din Timisoara si Institutul E-Austria Timisoara 

 2. Introducerea în producție a rezultatelor obținute din activitatea de cercetare-dezvoltare prin realizarea unei investiții inițiale intr-o nouă facilitate de producție administrata de departamentul ETA2U Innovation. 

3. Realizarea diseminarii pe scara larga a rezultatelor cercetarii prin publicarea de articole în jurnale sau volume ale unor conferințe (conform criteriilor CNATDCU privind jurnalele si conferințele), inclusiv publicații deschise sau cu acces deschis; baze de date cu acces liber sau componente oferite ca programe informatice gratuite sau cu acces liber (free, libre and open source software).

Principalele rezultate ale proiectului sunt:

- Documentul de specificatii tehnice al produsului complet format din echipament hardware, software embedded si platforma propus prin proiect

- Prototipul produsului validat in conditii reale

- 1 cerere de brevet

Proiectul s-a implementat în Ghiroda, Str. Calea Lugojului, nr. 7, jud. Timiș, pe o perioadă de 27 luni, data de început fiind 08.10.2021, iar data de final 31.12.2023.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

Date de Contact:

Bogdan-Dragoș GRECU – director de proiect

Tel: +40256277500, Email 120725@eta2u.ro, Web: www.eta2u

Contactează-ne

Prin trimiterea acestui formular sunteți de acord cu termenii și condițiile noastre și cu Politica noastră de confidențialitate, care explică modul în care putem colecta, folosi și dezvălui informațiile dumneavoastră personale, inclusiv către terți.