ZaxMES stabilirea  de procese clare de productiePiața este în continuă schimbare, iar stabilirea de procese clare de producție - care pot fi adaptate și optimizate într-un mod flexibil la aceste modificări - nu poate fi realizată fără existența unui Manufacturing Execution System (MES). Astfel, necesitatea unui sistem MES capată o importanță tot mai mare.

De ce este importantă implementarea unei soluții MES în firma dumneavoastră? Pentru un producător obiectivele organizației sunt destul de clare: o calitate ridicată a produselor, cheltuieli reduse și timpi de tranzit și livrare cât mai buni. Aceste obiective nu pot fi atinse făra ajutorul unei soluții MES, iar o implementare izolată fără toate elementele necesare se poate dovedi un eșec. Acest risc poate fi evitat prin alegerea unei soluții complete ZaxMES.

Pentru a putea previziona vânzările, ar trebui ca managerul de producție să știe când este disponibil produsul. Pentru aceasta trebuie verificat dacă producția a început, să se determine durata ciclului de producție, se iau în considerare informațiile obținute de la testarea acestuia, iar pe durata întregului ciclu trebuie ținut cont de necesarul de materie primă cât și de planificarea livrărilor.

Toate aceste informații pot fi furnizate de soluțiile MES în timp real și automat, direct către personalul abilitat care poate să distribuie mai departe informația prelucrată. Pe această cale se elimină timpul pierdut cu direcționarea informațiilor sub formă de documente fizice și prin diferite noduri de comandă. Astfel, ZaxMES împreună cu diferite sisteme de control oferă posibilitatea funcționării unei unități de producție fără hârtie.

Cum poate firma dumneavoastră să limiteze impactul financiar cauzat de retragerea unui lot cu produse neconforme? Impactul de imagine pentru o oganizație poate să fie foarte mare dacă produsele neconforme nu sunt retrase în timp util după identificarea unui singur exemplar. Reducerea acestor riscuri nu poate fi realizată decât prin utilizarea unei soluții MES. ZaxMES urmărește atât documentele de proveniență, cât și documentele de dispersie pentru fiecare componentă a produsului finit.

În cazul unui produs neconform se poate identifica exact lotul afectat și se poate retrage doar o cantitate limitată, reducând astfel impactul financiar. Utilizarea ZaxMES permite experimentarea și simularea de procese de producție, cu modificarea unor parametri, asigurând un randament maxim al producției la costuri reduse.

Cu ajutorul ZaxMES se poate realiza o integrare perfectă între elementele ERP, SCM și SSM, necesare în organizația dumneavoastră. Informațiile din procesul de fabricație, precum cele referitoare la: încărcare utilaje, stocuri de depozit și timpi de tranzit sunt utilizate direct în sistemul de planificare și coordonare a producției. Totodată, informaţiile MES actuale asigură optimizarea tuturor proceselor de producție - de la crearea comenzilor și până la produsul finit.

ZaxMES oferă asistență inclusiv la îndeplinirea tuturor cerințelor privind trasabilitatea sigură a loturilor.                          

 

 

 « Înapoi