Extindere cluster de virtualizare și upgrade Exchange Server la Electrica Transilvania Nord S.A.

De-a lungul ultimilor 5 ani, Electrica Transilvania Nord a realizat o infrastructură virtuală bazată pe hipervizoare VMware vSphere Enterprise, hipervizoare menite pentru a susține mai multe mașini virtuale pentru sarcinile curente: servere de aplicații, servere de mesagerie, servere de inventariere și distribuție de patch-uri, Domain Controllere, etc. Primul cluster realizat în 2012 a fost construit folosind servere existente, îmbunătățite la nivelul la care să poată suporta mai multe mașini virtuale. Acel proiect a fost din multe privințe și un fel de “proiect pilot” pentru a valida funcționalitatea și stabilitatea soluțiilor de virtualizare VMware în cadrul data centerului Electrica.

Migrarea la Windows 10 utilizând Microsoft System Center 2012 la un important client ETA2U.

Nu este un secret faptul că majoritatea companiilor nu au optat pentru migrarea la Windows 8. Foarte mulți administratori au avut o experiență neplăcută în cadrul migrarii de la Windows XP sau Windows Vista la Windows 7 și din acest motiv, pur și simplu nu erau pregătiți să repete experiența prin migrarea la Windows 8. Blogurile de specialitate și-au aratat și ele neulțumirea față de Windows 8, în mod particular de interfața cu utilizatorul și lipsa meniului de start, ceea ce reconfirmî faptul de ce s-a migrat  la scară înaltă la Windows 8. Cu toate că interfața cu utilizatorul, probabil, nu este un factor atât de important pentru reținerea companiilor de a migra la Windows 8, există  totuși o serie de motive nelămurite.

Servicii de Audit informatics

Serviciile de audit prestate de compania noastra sunt în primul rând confidențiale. Și pentru că nu am găsit o metodă rapidă și sigură prin care să facem să se auto-distrugă acest mesaj dupa ce este citit, vom evita să menționăm numele companiilor sau alte detalii particulare. Ceea ce putem spune însă este că proiectele de audit IT au cunoscut o creștere substanțială în anul 2015. Acesta este un bun indiciu care să confirme un proces de maturizare a pieței de IT, în care Gigaherții și Terrabiții nu mai reprezintă absolut totul în procesul intern al companiilor, și capătă tot mai mare relevanță...

Un proiect marca ETA2U finalizat cu succes: Implementare infrastructură virtualizată bazată pe tehnologii VMware, HP şi NeApp pentru asigurarea redundanţei în cadrul companiei POLIPOL

POLIPOL este printre cei mai importanţi producători de mobilier tapiţat din Europa cu peste 5.000 de angajați și o cifră de afaceri anuală de peste 400 de milioane de euro. Pentru POLIPOL, o companie orientată spre viitor, IT-ul a devenit o componentă strategică a procesului de dezvoltare şi implicit un diferenţiator în piaţa. Astfel compania a adoptat tehnologii VMware pentru a utiliza intens virtualizarea de servere, în demersul de a obţine un nivel ridicat de disponibilitate şi de reducere a costurilor cu infrastructura IT.

Electrica Transilvania Nord - implementare de succes “Flash Acceleration Project”

ETA2U anunță finalizarea cu succes a unui nou proiect derulat pentru societatea Electrica Transilvania Nord. Proiectul a vizat implementarea unei soluții de accelerare Flash pentru mediul virtual, în scopul de a suplimenta performanța aplicațiilor folosite în cadrul societății, prin îmbunătătirea timpilor de răspuns și acces la sistemul de stocare.

Pentru atingerea obiectivelor urmărite în proiect, clusterul existent de VMware vSphere 5.5 a fost dotat cu câte o placă PCI Flash în fiecare server, cu rolul de accelerare  a mașinilor virtuale atât pentru operațiunile de tip “write” cât și de tip “read”. În acest caz a fost utilizată o soluție Pernix Data, soluție considerată “Best in Class” de către comunitatea utilizatorilor VMware.

Consolidare, soluție de virtualizare și monitorizare la Oradea Transport Local SA

Sfâșitul anului 2014 s-a încheiat cu succes pentru ETA2U odată cu finalizarea proiectului de consolidare, soluție și monitorizare pentru un client important din portofoliul nostru: Oradea Transport Local SA, proiect care a vizat mai multe elemente. În primul rând a fost vorba despre consolidarea platformei de virtualizare VMware, prin upgradarea la ultima versiune stabilă vSphere ESX 5.1, realizarea redundanței pentru conexiunile la echipamentul de stocare, și upgradarea versiunii mașinilor virtuale la zi.

Active Directory deployment pentru 600 stații de lucru la Alcatel Lucent

 Alcatel Lucent (ALU) este una dintre cele mai mari investiții cu capital străin din România și probabil investitorul care și-a pus cel mai apăsat amprenta asupra ecosistemului de business din Timișoara. În ultimii 15 ani Alcatel a remodelat curiculele universităților de profil tehnic, piața forței de muncă din domeniul IT și comunicațiilor, chiar și real-estate-ul din centrul orașului Timișoara. Strâns legată de activitatea Alcatel în Timisoara este și deschiderea consulatului onorific al Republicii Franceze în orașul nostru.

Recentă implementare de succes: Soluție de backup și disaster recovery

 TMD Friction este producătorul numărul 1 în lume pentru echipamente originale de fricțiune și frânare pentru industria auto și feroviară. Pentru o companie cu viziune, IT-ul reprezintă componenta strategică a procesului de dezvoltare și implicit un diferențiator în piață. În demersul de a obține un nivel ridicat de disponibilitate și de reducere a costurilor cu infrastructura IT, compania a adoptat tehnologii VMware dedicate virtualizării de servere și virtualizării de desktop-uri. TMD Friction opera deja cu un cluster format din 3 servere cu  VMware ESXi, însă realizarea planului de continuitate operațională includea replicarea datelor într-un datacenter  secundar.

Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Mai multe detalii