Sistemul de control acces este un ansamblu de echipamente care are rolul de a proteja fizic anumite spaţii împotriva accesului persoanelor neautorizate. La această categorie intră şi sistemele de INTERFONIE şi VIDEOINTERFONIE.
Ca şi componenţă, putem identifica principalele elemente dintr-un astfel de sistem:

  • Centrala de control acces – este dispozitivul la care sunt legate toate elementele sistemului şi care controlează practic întregul ansamblu.
  • Element de validare acces (ex. Cititor de proximitate – este cel mai utilizat echipament periferic dintr-un sistem de control acces şi are rolul de a citi o cartelă sau un TAG de proximitate, şi de a transmite informaţia la centrala de control acces). Desigur că există în această categorie şi alte elemente de validare a accesului, cum ar fi, cititor de detectare a amprentei, detecţia facială, cititor de cod de bare etc.
  • Yală electromagnetică – este elementul electromecanic de blocare fizică a accesului într-un spaţiu şi este comandat de către centrala de control acces în momentul în care aceasta primeşte o informaţie prin intermediul cititorului şi după verificarea validităţii cardului pentru uşa respectivă, în funcţie de rezultat, admite sau nu accesul.

 « Înapoi