Aceste reţele sunt de fapt şi printre primele modalităţi de comunicaţie apărute care asigură transmiterea vocii prin intermediul cablurilor specializate.

În ansamblul ei o rețea de comunicații dedicată transmiterii vocii este o rețea specializată - benzi de frecvență, prelucrări de semnal, întârzieri pentru transmiterea acestui semnal particular.

Rețeaua trebuie să asigure transmiterea semnalului vocal între oricare doi abonați, sau între mai mulți abonați cu o anumită calitate a serviciului: raport semnal/zgomot, nivel
perturbații, întârzieri, așteptare la conectare, probabilitate de rejecție a conectării etc. terminalul de abonat – asigură preluarea semnalului vocal și conversia în semnal analogic sau digital, conectarea la rețeaua de acces.

Rețeaua de acces analogică sau digitală - permite accesul în rețea și asigură telealimentarea și semnalizările către și de la abonat (poate asigura și multiplexare în anumite situații).

Rețeaua de comutație locală și de tranzit analogică sau digitală - asigură realizarea conectivității între oricare doi sau mai mulți abonați.

Rețeaua de transport analogică sau digitală între punctele de comutație locale și de tranzit asigură transmiterea fluxurilor de date între aceste puncte de comutație și multiplexarea acestora pe canale de bandă largă.

Toate rețelele de telefonie sunt supuse unui plan de numerotare aprobat la nivel național.

« Înapoi