• IT Congress 2014 - cel mai important eveniment IT multibrand organizat în România

IT Congress 2014

În fiecare an evenimentul IT Congress realizat de ETA2U reunește peste 1000 de profesioniști IT, reprezentanți ai peste 600 de companii. Este un eveniment dedicat profesioniștilor din domeniul IT, ce are ca scop cunoașterea ultimelor noutăți ale tehnologiilor IT de cel mai înalt nivel.
Începând cu anul 2009 când a avut loc prima ediție, pe parcursul a două zile, specialiști IT din întreaga țară au ocazia să discute cu reprezentanții unor branduri de renume pe plan internațional, parteneri constanți ai ETA2U, precum: Dell, Microsoft, Oracle, Advantech, APC, CISCO, HP, EMC, Intel, IBM, Juniper, Lenovo, McAfee, Samsung, Symantec, Veeam, VMware, Xerox.
În paralel se desfășoară prezentări de tehnologii de vârf și soluții IT de ultimă oră, workshop-uri și demo-uri în timp real.
Totodată, vizitatorii care trec pragul expoziției pot să descopere și să testeze produse sau servicii nou lansate.

  • La finele anului 2013 ETA2U a realizat la TMD Friction România un datacenter secundar la Caransebeș.

Acest centru de date este interconectat printr-un inel de Fibră Optică cu centrul de date existent. Mediul virtualizat cu sisteme critice este replicat în mod programat între cele două datacentere. Orice eveniment nedorit care ar dezafecta complet unul dintre centrele de date implică activarea serviciilor din celălalt centru de date în maxim 30 minute, restabilindu-se astfel fluxurile normale de producție. A fost extinsă și schema de backup/arhivare a datelor, implementându-se o structură Disk-to-Disk-to-Tape. Ca rezultat al acestui proiect TMD Friction România are asigurat Business Continuity printr-un nivel înalt de disponibilitate a sistemului informatic.

  • În octombrie 2012 ETA2U a fost selectată a 7-a oară consecutiv ca și partener în derularea proiectului Biblionet al Fundației Bill și Melinda Gates.

ETA2U a fost selectată ca și furnizor al Fundaţiei International Research and Exchanges Board (IREX România) în cadrul proiectului BIBLIONET, chiar de la debutul acestuia în 2009. Aflat sub patronajul „Fundaţiei Bill şi Melinda Gates”, Biblionet este un program de cinci ani care facilitează românilor accesul gratuit la informaţie, prin dezvoltarea unui sistem de biblioteci publice moderne în România.
ETA2U este partener în furnizarea de echipamente şi tehnologie informatică, asigurând dotarea, configurarea şi instalarea echipamentelor IT în bibliotecile care au aplicat pentru programul Biblionet. La finalizarea proiectului, numărul total de biblioteci care au beneficiat de echipamente livrate de ETA2U este de peste 1500, numărul total al echipamentelor depășind cifra de 65.000, din care 7.500 de calculatoare desktop HUSKTech (marcă înregistrată a ETA2U), laptopuri, imprimante, scannere, videoproiectoare şi UPS-uri.
Majoritatea bibliotecilor se află în localităţi din mediul rural. Satisfacția partenerului nostru IREX este evidentă, fapt confirmat de colaborarea la acest proiect în cea de-a 7-a etapă a lui. Valoarea totală a celor şapte proiecte depăşeste 6,6 milioane de dolari SUA.

  • În luna martie 2011 ETA2U a semnat contractul cu Universitatea de Vest din Timișoara pentru instalarea primului Supercomputer IBM BlueGene/P înSupercomputer IBM BlueGene România.

Acesta este singurul Supercomputer de această dimensiune din România și unul dintre cele 3 existente în Europa Centrală și de Est. Puterea de calcul de 13,9 Terra Flops este dată de 1024 procesoare cu 4096 de nuclee și 4 TB de memorie RAM conectate în 32 de I/O Noduri. IBM BlueGene/P permite cercetarea în parteneriat în domenii cum ar fi simulări complexe în chimie, fizică, biologie, biotehnologie, cercetare în domeniul energiei durabile și diferite studii de evaluare a pericolelor. Deţinerea acestui supercomputer a ajutat Universitatea de Vest din Timișoara la câştigarea unor proiecte europene, utilizarea IBM BlueGene/P oferind noi oportunităţi de cercetare.

« Înapoi