ETA2U a participat la Conventia pentru Inovatie 2014.

Conventia pentru Inovatie constituie o parte esentiala a initiativei de capatai a Uniunii Europene, anume strategia Uniunii Europene cu scopul de a crea un mediu prietenos pentru inovatie care sa faciliteze transformarea ideilor exceptionale in produse si servicii care vor stimula cresterea economica si vor crea noi locuri de munca.

Conventia ofera o platforma de dezbatere si informare cu privire la politicile care vor contribui la construirea unui eco-sistem de cercetare si inovatie in Europa pentru sustinerea acestui obiectiv.

José Manuel Barroso, presedintele CE http://www.flickr.com/photos/innovation_convention_eu/13060289324/ , si Máire Geoghegan-Quinn, membru al CE responsabil de Cercetare, Inovatie si Stiinta, au participat la Cea de-a 2-a Conventi Europeana a Inovatiei organizata de catre CE. A mai fost prezent si Mark Rutte, prim-ministrul Olandei. Prima editie a acestei Conventii s-a desfasurat in acelasi loc in decembrie 2011.

In discursul sau, José Manuel Barroso a evidentiat faptul ca aceasta Conventia a fost intruchiparea perfecta a Inovatiei insasi. A fost o editie ambitioasa, cu o anvergura si o raspandire mai mare decat cea dintai. Acesta a mai adaugat faptul ca este o inovatie insusi modul de desfasurare, prin includerea de intamplari reale si de cateva exemple interesante de inovatii reale.

Expozitia de Inovatii

Conventia pentru Inovatie 2014 va gazdui o “Expozitie de Inovatii” care va cuprinde demonstratii interactive ale unor idei noi si interesante, produse s servicii dintr-o gama larga de domenii (imprimare 3D, TIC, iluminare, realitate virtuala, transport supersonic, nanotehnologie etc). Aceasta expozitie de inovatii include fie rezultate directe ale proiectelor de cercetare finantate de UE fie au fost dezvoltate de companii implicate in asemenea proiecte.

http://ec.europa.eu/research/innovation-union/ic2014/index_en.cfm?pg=showcase

http://www.youtube.com/watch?v=zjJYPRuJKMQ&feature=youtu.be

« Înapoi