Pe 30 septembrie conferința de încheiere a proiectulu SABER (Conexiune Prin Satelit în Broadband pentru Regiunile Europene) a avut loc la sediul Comitetului Regiunilor din Bruxelles, Clădirea Jacques Delors, str. Belliard 99, Sala Bruxelles JDE. În cadrul conferinței s-a prezentat rezultatele de succes obținute pe parcursul proiectului. Conferința a fost un eveniment internațional sub patronajul Președinției Italiene a Consiliului Uniunii Europene. Pe parcursul conferinței au avut loc patru sesiuni susținute de reprezentanții Regiunilor, ai Parlamentului European, ai Comisiei Europene, ai Agenției Spațiale Europene precum și ai operatorilor și producătorilor de sateliți:

Panoul 1: Conexiune Prin Satelit în Broadband în strategiile regionale din cadrul UE: unde ne situăm?

Panoul 2: Soluții prin sateliții viitorului în slujba Regiunilor, a industriilor și a cetățenilor: privire în perspectivă cu o nouă Agendă Digitală a UE Sesiunea 3 – Cum să implementăm o schemă de vouchere în cadrul Fondurilor Europene Sesiunea 4 – Viitorul: construim pe baza experienței SABER. Pe parcusul celor 2 ani de desfășurare a proiectului SABER, ETA2U – ca partener – a participat la toate atelierele și la conferință. O activitate importanta a constituit-o diseminarea proiectului în regiune pentru a strânge feedback și a-l integra în sfera proiectului.

“Conferința a fost foarte apreciată de către audiență, interacțiunea cu oficialitățile Comisiei Europene indicând importanța acestui proiect pentru conectarea Diviziunilor Digitale Europene. Conferința a sugerat adoptarea unei Scheme de Vouchere în cadru UE sau național pentru a funcționa ca program de acoperire cu implementare, administrare și livrare la nivel regional. ” a declarat dl. Bogdan Grecu, Director Research&Innovation al ETA2U INNOVATION. COMUNICAT DE PRESĂ