PowerSense – Soluție IoT pentru monitorizarea mărimilor electrice

PowerSense este o soluție complexă de hardware-software, marca ETA2U, destinată măsurării mărimilor electrice în curent alternativ, în timp real, care se adresează consumatorilor de joasă tensiune, din industrie.

ETA2U participa la Productronica 2019

Productronica Munich este un loc unde se aduna impreuna persoane de decizie din firme, companii lideri de piata, organizatii reprezentative din domeniu precum si firme start –up inovative. Acestia se intalnesc cu firme clienti din Germania dar si din alte parti ale lumii.

Solutii Inovatoare pentru Manufacturing

ZAXSolution este răspunsul ETA2U la provocările din mediul de producție generate din adaptarea fabricilor la standardele create de Industry 4.0 si Industrial IoT. Nucleul ZAXSolution este un sistem de control al producției, care administrează tot ce ține de producție, începând cu planificarea comenzilor client in producție, pană la definirea de procese și operații. In jurul acestui nucleu MES, ETA2U a dezvoltat toate componentele necesare pentru ca o companie să funcționeze, elemente necesare pentru aprovizionare, vânzare și administrare prețuri, stocuri și gestionare depozit, cat si cea mai noua componenta ZAXSense pentru achiziție date de funcționare a mașinilor de producție.

ZAXSense – Upgrade și moderinzare pentru mașini de productie. Componenta de monitorizare a lucrului în progres din ZAXSolution permite managerilor de producție vizualizarea și interpretarea stării mașinilor din zona de producție într-un dashboard intuitiv prin intermdiul oricărui browser web. Parametrii importanți de funcționare a mașinilor sunt centralizați în grafice dinamice, actualizate în timp real cu date de funcționare ale mașinilor cât și starea lor curentă. Erorile și situațiile critice sunt soluționate mai rapid prin funcția de alertare din ZAXSense. Informațiile colectate automat cu ajutorul dispozitivelor HW IoT proprietare primesc context printr-o interfață specializată, intuitivă, de raportare pentru operator a motivelor de staționare sau pierderi de calitate. ZAXSense oferă analize complexe de performanță, disponibilitate și calitate, cât și analiza OEE cuprinzătoare printr-un singur click. (citeste mai departe)

ZAX0Paper – o soluție nouă și inovatorare de digitalizare a producției. ZAX0Paper ajută la eliminarea hartiei și reducerea substanțială a costurilor de tipărire pentru dosare tehnice și fișe produs utilizate în mod uzual în producție. Pentru fiecare produs este realizat un dosar digital de specificații care poate fi publicat în punctul de lucru unde este realizat acel produs. Operatorii au posibilitatea să completeze fișele de producție aferente produsului digital, utilizand o interfață intuitivă concepută pentru ecrane touchscreen. (citeste mai departe)

« Înapoi

ZAXØPaper – Elimina complet hartia

ZAXØPaper - este o aplicație ergonomică și intuitivă care permite utilizatorilor să gestioneze cu ușurință dosarele și diagramele produselor. La baza aplicației ZAXØPaper sunt principiile de gestionare a documentelor și conceptul de publicare centralizată într-un punct de lucru.

Accesul și utilizarea ZAXØPaper este restricționată prin utilizarea unui sistem de credentiale bazat pe numele de utilizator și parola și folosirea unui sistem de rol pentru a condiționa editarea și drepturile de acces în anumite zone ale aplicației. În zona de afișare, accesul este controlat prin utilizarea ID-ului / numărului de marca al utilizatorului, fie prin scanare, fie prin introducere manuală, asociind astfel acțiunile lor pentru a crește responsabilitatea utilizatorilor

Utilizând ZAXØPaper, utilizatorii au capacitatea de a măsura cu ușurință interacțiunea shop floor-ului cu documente relevante pentru producție. Documentele asociate unui produs sunt controlate și actualizate la nivel central pentru a fi publicate în fiecare activitate. Fise de raportare pot fi create la fiecare stație de lucru și sunt asociate cu volumul de muncă extins de trasabilitate.

ZAXØPaper va conduce la structurarea proceselor interne prin utilizarea informațiilor preconfigurate în cataloage specifice, astfel încât informațiile cum ar fi mașina, utilizatorul, produsul sunt adăugate în mod consecvent la informațiile despre produs prin prealimentarea catalogului de informații. De asemenea, publicarea fișierelor pe mașini se face rapid utilizând informațiile despre produs precompletat și selectarea fișierelor PDF din baza de date. Acest lucru poate fi automatizat și integrat în sistemul ERP / MES existent pentru o interacțiune fără probleme

Toate informațiile și acțiunile efectuate în ZAXØPaper sunt memorate și înregistrate în asociere cu produse, utilizatori și sarcini. Acest lucru va elimina erorile în traducerea informațiilor digitale sau arhivarea problemelor:

 • ZAXØPaper PRODUCTION - are o interfață intuitivă și ușor de utilizat, concepută pentru afișajele cu ecran tactil. Interfața este specifică mediului de producție în care utilizatorii cu roluri prestabilite pot interacționa pe baza ID-ului pentru a vizualiza documentele necesare și a completa înregistrările
 • ZAXØPaper DESKTOP - este o aplicație desktop standard cu o interfață tabelară unde utilizatorii inregistrati - administratori, arhivator, pregătesc și publică foldere de produse. Aplicația desktop este principala metodă de lucru și populare cu informații pentru aplicație.

ZAXØPaper PRODUCTION interfața este gândită pentru ecrane touchscreen, butoanele sunt mari și ușor de operat. Butoanele acționează documente deschise sau au o diagramă specifică a utilizatorilor care necesită introducere.

Documentele sunt fișiere PDF care sunt asociate cu partea de producție și citite de utilizatorii care au drepturile specificate în funcție de rolul lor. Citirea confirmării unui document se face prin scanarea cardului de utilizator autorizat. Există butoane mari pentru a vizualiza un document pentru: pagina în sus, pagina în jos, mărirea sau micșorarea și închiderea.

Diagramele de produse, pe de altă parte, sunt o entitate mai complexă, diagrama fiind personalizată pentru a se potrivi cu modul în care un operator este folosit pentru a completa fisele tradiționale de hârtie. Acestea sunt emulate aproape unul la unul în ZAXØPaper pentru a face mai ușoară trecerea la un sistem complet digital. Diagramele au locuri specifice în care operatorii trebuie să marcheze date generale cum ar fi: OK, NOK, N \ A sau date cu valoare specifică pentru măsurători

În plus, majoritatea graficelor trebuie să fie completate după un anumit șablon sau după o listă de verificare a produselor. În aceste situații, ZAXØPaper poate afișa în paralel fișierul PDF de referință în care informațiile sunt salvate pentru ca operatorul să poată completa valorile solicitate. Documentele de referință au aceleași interacțiuni ca și documentele standard deschise de utilizatori.

Controlul accesului utilizatorilor pentru vizualizarea sau editare de diagrame este gestionat folosind un sistem de roluri. Accesul în cadrul diferitelor secțiuni ale graficului este, de asemenea, gestionat. Toate informațiile completate pot fi tipărite într-un raport static standard care are același aspect ca și hârtia originală aprobată de client.

În aplicația ZAXØPaper DESKTOP, utilizatorii cu drepturi de acces mai mari trebuie să definească catalogul de produse, lucrările de producție, fișierele PDF de produs etc. Aceste procese pot fi automatizate și se pot crea prin fluxuri automatizate de documentare de la solutii software din exterior.

Beneficiile utilizarii ZAXØPaper

Implementarea ZAXØPaper în cadrul productiei are beneficii directe imediate și măsurabile, cum ar fi:

 • Shop floor complet fara hartie
 • Implementarea rapidă pentru noi tipuri de hărți și documente
 • Creșterea vizibilității fluxului și gestionării documentelor
 • Timp de reacție îmbunătățit în ceea ce privește erorile de documente
 • Răspuns rapid la actualizare sau inlocuire produs
 • Acces intuitiv pentru utilizator și usor de gestionat
 • Arhivă complexa de fișiere și interacțiuni
 • Creșterea trasabilității acțiunilor utilizatorilor în ceea ce privește documentele
 • RoI măsurabilă


Pentru mai multe detalii, vă rugăm să ne contactați la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Monitorizarea Consumurilor Energetice

În data de 10 octombrie 2018, ETA2U a participat la unul dintre cele mai mari evenimente din industria IT&C – Cisco Connect 2018, unde specialiștii ETA2U au prezentat o soluție inovatoare pentru gestionarea inteligentă a energiei bazată pe tehnologia pentru comunicații wireless LoRaWANTM.

Platforma software GemaLogic®, dezvoltată de compania slovenă Solvera Lynx și implementată în Romania de ETA2U, oferă o abordare sistematică pentru îmbunătățirea continuă a eficienței energetice și reducerea emisiilor, precum și reducerea de până la 10% a costurilor cu energia. În plus, GemaLogic® îndeplinește cerințele de monitorizare, măsurare și analiză a standardului ISO 50001 privind sistemele de management al energiei. Această soluție este potrivită pentru companii industriale, comerciale sau publice, indiferent de afacerea sau dimensiunea lor.

Cum funcționează?

Cazurile de utilizare comercială ale Gemalogic® funcționează în combinație cu dispozitivele wireless inovatoare cu rază lungă de acțiune (ComBox.L), care transmit datele achiziționate din sistemele de contorizare a energie și le partajează platformei software pentru management energetic GemaLogic®, unde toate datele sunt colectate, prelucrate și analizate.

Soluția oferă companiilor posibilitatea de a economisi timp și bani prin alegerea unei soluții personalizate de gestionare a energiei pentru optimizarea și reducerea consumului de energie, asigurarea celui mai înalt nivel de siguranță și eficiență pentru operațiunile lor și adaptarea infrastructurii la noile reglementări de mediu.

LoRaWANTM este un protocol de radio transmisii prin care se formează rețele de obiecte inteligente. Rețeaua constituită folosește o topologie star-of-stars, cu gateway-uri servind drept bridge-uri transparente, care transmit mesajele între senzori și serverul central.

Structura este similară unei rețele de telefonie mobilă, dar în loc de a avea o singură rețea interconectată, LoRa® permite implementarea mai multor rețele independente peste aceeași infrastructură.

Soluția de management a infrastructurii de comunicație LoRaWANTM este oferită de către ETA2U în parteneriat cu Actility, lider de piață în comunicații IoT.

BENEFICII:

 • VIZIBILITATE ASUPRA UTILIZĂRII ENERGIEI
  Îmbunătățiți eficiența energetică și reduceți costurile cu energia.
 • ACCES LA CONSUMULUI ENERGIEI ÎN TIMP REAL
  Cunoașteți consumul de energie, comparați-l cu datele istorice și preziceți nevoile viitoare de energie.
 • OBȚINE ALARME ȘI ANALIZE A CONSUMULUI
  Protejați-vă de consumul neașteptat de energie.
 • INTEGRARE SIMPLĂ
  Instalați cu ușurință GemaLogic pe servere web - funcționează pe toate sistemele de operare și acceptă toate bazele de date comune.
 • ADAPTAREA RAPORTĂRII
  Obțineți o personalizare completă a prezentării și rapoartelor de date pentru diferite profiluri de utilizator de la nivelul operațional până la nivelul de management.
 • COLECTAREA DATELOR
  GemaLogic® poate colecta date de la cele mai multe dispozitive de măsurare și senzori disponibili pe piață sau prin dispozitive avansate de comunicare - ComBox.

Solvera Lynx - este o companie specializată în tehnologiile informației și comunicațiilor. Compania oferă soluţii pentru gestionarea energiei şi monitorizarea de la distanţă în industrie şi clădiri, utilităţi şi sectorul transporturilor. Principalul produs în portofoliul Solver Lynx este un software pentru gestionare energiei numit GemaLogic®.

Actility - este lider în industrie pentru infrastructură de conectivitate la scară largă LPWAN (Low Power Wide Area). Actility conectează IoT-ul industrial, oferind platforma de conectivitate LoRaWAN, instrumente software şi un ecosistem cu o creştere rapidă pentru a permite clienţilor să creeze soluţii IoT care transformă afaceri, industrii şi procese.

ETA2U Innovation - este unitatea de business care are ca obiectiv principal dezvoltarea de soluții axate pe tehnologii inovative prin activități de cercetare, dezvoltare și inovare. Accentul nostru principal este pe sisteme și aplicații IoT, cu accent pe tehnologii de comunicare Low Powered Wide Area (LPWA).


Pentru mai multe detalii, vă rugăm să ne contactați la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Mai multe detalii