TMD Friction este producătorul numărul 1 în lume pentru echipamente originale de fricțiune și frânare pentru industria auto și feroviară. Pentru o companie cu viziune, IT-ul reprezintă componenta strategică a procesului de dezvoltare și implicit un diferențiator în piață. În demersul de a obține un nivel ridicat de disponibilitate și de reducere a costurilor cu infrastructura IT, compania a adoptat tehnologii VMware dedicate virtualizării de servere și virtualizării de desktop-uri. TMD Friction opera deja cu un cluster format din 3 servere cu  VMware ESXi, însă realizarea planului de continuitate operațională includea replicarea datelor într-un datacenter  secundar.

La solicitarea TMD Friction, ETA2U a dezvoltat un proiect pentru creșterea mobilității mașinilor virtuale. Soluția tehnică aleasă este Veeam Backup & Replication pentru migrarea unor servicii critice între centrul de producție și cel de Disaster Recovery. Procesul de implementare a soluției s-a derulat fără afectarea utilizatorilor și a permis companiei TMD Friction atât asigurarea continuității operaționale cât și replicarea datelor pentru obținerea unui nivel ridicat de disponibilitate pentru serviciile IT critice.
Pentru centrul de Disaster Recovery s-a ales o infrastructură IT alcătuită din servere HP Gen 8, comunicații Cisco, software de virtualizare VMware ESXi 5.5, software de backup Veeam Backup & Replication v7 cu funcții avansate de comprimare și de eliminare a conținuturilor duplicate, funcții pentru backup-uri incrementale (diferențiale). Se asigură backup-uri bazate pe imagini ale mașinilor virtuale, care permit recuperarea rapidă și flexibilă a unei întregi mașini virtuale, a unui fișier sau a unui element de aplicație.

Implementarea efectivă și intrarea în producție au avut loc în noiembrie 2013. În cadrul proiectului s-a realizat o infrastructură virtualizată capabilă să acomodeze serviciile critice solicitate conform planului de continuitate operatională în centrul de Disaster Recovery.
Planul de migrare a inclus urmatoarele etape:

  • Deployment VMware Essentials ESXi 5.5
  • Instalare server backup și autoloader în datacenter-ul secundar
  • Instalare Veeam Backup and Replication şi configurare job-uri de replicare între hosturile ESXi principale și cele din centrul de Disaster Recovery
  • Instalare Symantec Backup Exec și configurare job-uri pentru backup-ul pe tape

Migrarea a avut loc fără incidente. Elementul esențial în derularea proiectului a fost replicarea mașinilor virtuale critice între centrul de producție și cel de Disaster Recovery.
“Realizarea unei soluții performante de backup și disaster recovery  este importantă pentru compania noastră pentru a asigura continuitatea operațională. Prin profesionalismul și dedicația lor, specialiștii ETA2U au asigurat succesul proiectului și ne-au confirmat încrederea pe care le-am acordat-o" a declarat d-l Radu Ivănuș, IT Manager TMD Friction. 

Radu Mustață – Project Manager, ETA2U

« Înapoi