Dupa virtualizarea serverelor si a statiilor ETA2U propune virtualizarea echipamentelor de stocare.
Cel mai mare procesator de carne de porc din lume (Smithfiled Foods) are o unitate de procesare in Timisoara. Abatorul a fost modernizat constant, liniile de productie fiind complet automatizate si controlate de sisteme informatice, iar capacitatea sa maxima de 600 capete / ora genereaza cantitati uriase de date care trebuie stocate si accesate in timp real de elementele componente ale sistemului.
Smithfield Prod a fost unul dintre primii nostri parteri unde am implementat solutiile de virtualizare, la inceputul lui 2009. Sistemul implementat atunci avea ca si unitate de stocare un IBM DS4700. In timp, consolidandu-se platforma de virtulizare pentru workload-uri suplimentare, au aparut doua constrangeri:

  1. extinderea capacitatii de stocare pentru a acomoda cresterea datelor
  2. utilizarea unor facilitati care sa ofere performanta si eficienta pentru platforma de stocare de date

Dupa o analiza atenta Smithfield a decis achizitonarea unui echipament NetApp V3240 pentru a putea aduce elemente de eficienta cum ar fi: deduplicare pentru datastore-urile principale, sisteme RAID cu partitate dubla performante fara penalizara majora de capacitate, volume flexibile si thin provisioning.
Avantajul major al acestui echipament  este ca poate utiliza capacitatile oferite de alte sisteme de stocare (DS4700 utilizat pana in prezent, precum si un IBM DS4800 care urmeaza a fi disponibilizat in viitorul apropiat), oferind platformei de virtualizare aceleasi faciliti native echipamentelor NetApp si pentru echipamente de stocare de la alti vendori.
Prin aceasta decizie, Smithfield a putut sa utilizeze in continuare niste echipamente de stocare mai vechi, carora sa le aduca imbunatatiri consistente de functionalitate, simplificand totodata operatiunile de administrare si mentenata cu o singura consola unificata. Investitia facuta asigura scalabilitatea solutiei dincolo de cresterile previzionate in urmatorii 5 ani, si asigura consolidarea echipamentelor de stocare diferite sub acelasi sistem, castigand flexibilitate majora in managementul datelor.

 « Înapoi