ETA2U anunţă finalizarea şi recepţia proiectului de virtualizare şi conversie a sistemelor de computing din cadrul Electrica Transilvania Nord. Implementarea proiectului a presupus crearea unei platforme virtuale vSphere Enterprise 5.0 în infrastructura de datacenter a beneficiarului şi integrarea acesteia cu sistemele critice existente – IBM SAN Volume Controller, Brocade SAN Fabrics, Cisco Catalyst Core Switches.

Obiectivele principale urmărite şi atinse de Electrica Transilvania Nord prin proiectul de virtualizare sunt:

  • Crearea unei platforme de virtualizare care să acomodeze solicitările privind capacităţile de calcul pentru următorii 2 ani
  • Upgradarea sistemului de mesagerie la vesiunea Exchange 2010, concomitent cu obţinerea unor economii consistente pentru schema de licenţiere
  • Creşterea puterii de calcul a datacenterului, prin reutilizarea eficientă a unor sisteme existente ca şi host-uri pentru platforma de virtualizare. Totodată, au fost reduse implicit emisiile de căldură.

“Am decis să derulăm acest proiect după o analiză atentă a competenţelor tehnice ale echipelor de implementare. Gradul de complexitate a fost ridicat, având în vedere faptul că platforma de virtualizare a fost integrată în sistemele productive existente, şi există riscul afectării acestora. Suntem foarte mulţumiţi de modul în care s-a derulat proiectul, de planificarea riguroasă şi de execuţia impecabilă.”, spune dl. Horia Mioscu, Şef Serviciu MIS, Electrică Transilvania Nord.

În momentul de faţă, Electrica Transilvania Nord deţine un Private Cloud. Acesta are suficiente resurse disponibile pentru a acomoda o suplimentare a performanţelor sistemelor folosite, precum şi o rezervă disponibilă pentru teste şi dezvoltare de sisteme şi aplicaţii noi. Acum este posibilă standardizarea platformei virtuale pentru a rula toate sistemele non-Core Business existente. În consecinţă, vor fi simplificate operaţiunile de management, obţinând flexibilitate în operare şi generând economii financiare consistente.

“Prin acest proiect  ETA2U a demonstrat încă odată că are capacităţile tehnice şi logistice necesare pentru a asigura succesul unei implementări de anvergură cu cerinţe complexe. Experienţa acumulată în multele proiecte de virtualizare implementate cu succes este pusă de fiecare dată la dispoziția beneficiarului şi ne dă posibilitatea de a ataca proiecte şi soluții cu amploare şi complexitate sporită.
Aprecierile primite din partea beneficiarului ne onoarează şi ne motivează să fim din ce în ce mai buni”,  declară Stelian Câmpianu – Director Executiv ETA2U.

« Înapoi