Proiectul a însemnat implementarea unui mediu VMware Enterprise integrat complet în infrastructura IT existentă a băncii şi migrarea a peste 70 servere fizice către mediul virtual.
Intesa Sanpaolo România, membră a Grupului Intesa Sanpaolo, a atins 2 obiective importante prin acest proiect:
-    Obţinerea unor resurse suficiente de computing pentru a acomoda integrarea sistemelor băncii C.R. Firenze România, ca parte a procesului de fuziune dintre aceste 2 entităţi
-    Reducerea consistentă a costurilor şi eliminarea riscurilor privind operaţiunile de mentenanţă pentru o parte din parcul de servere existent.
“Noi am făcut intern teste preliminare privind eligibilitatea virtualizării sistemelor noastre pe platforma VMware pe o perioadă de timp şi am decis să apelăm la ETA2U având în vedere necesitatea integrării şi optimizării platformei virtuale cu elementele de stocare şi networking existente deja.”, spune Marcela GUI, IT Manager Intesa Sanpaolo Bank.
În momentul de faţă, Intesa Sanpaolo deţine un Private Cloud cu suficiente resurse disponibile pentru a acomoda o suplimentare a performanţelor sistemelor folosite, precum şi o rezervă alocată integrării sistemelor IT ale C.R. Firenze. Avantajele suplimentare obţinute prin acest proiect includ obţinerea redundanţei la nivel hardware pentru toate serverele virtualizate, simplificarea şi extinderea procesului de backup, reducerea semnificativă a costurilor privind energia consumată şi spaţiul de datacenter ocupat, simplificarea administrării sistemelor şi obţinerea celor mai buni parametrii de SLA.

“A fost un proiect ambiţios, care a presupus migrarea unor servere productive din infrastructura băncii. Avem satisfacţia faptului că împreună cu departamentul de IT al Intesa Sanpaolo am reuşit să ne încadrăm complet în planul de migrare stabilit iniţial, iar noua infrastructură livrează un nivel de disponibilitate la cel mai înalt nivel către toţi utilizatorii sistemelor IT, fie ei angajaţi Intesa sau clienţi”, declară Cristian Leoveanu - Business Unit Manager, ETA2U Group.
Platforma de virtualizare VMware a fost integrată cu sistemele deja existente în cadrul infrastructurii Intesa Sanpaolo şi anume switch-uri Cisco Catalyst, servere IBM BladeCenter şi dispozitive de stocare IBM Storwize. Un avantaj major a constat în reutilizarea şi îmbunătăţirea unor sisteme hardware existente deja, ceea ce a permis optimizarea consistentă a costului total al proiectului.
“Am apreciat în mod deosebit profesionalismul angajaţilor, grija pe care o aveţi pentru client pe toată durata proiectului şi nu numai, perioada de garanţie oferită, documentaţia actualizată şi întreaga colaborare avută. Suntem convinşi că vom mai desfăşura astfel de proiecte şi în viitor”, concluzionează Marcela GUI, după o perioadă de la finalizarea proiectului.

« Înapoi