Provocarea: Ridicarea nivelului de protecție a datelor
Unul din trei vehicule din lume - în contextul a mai mult de 20 de milioane pe an - este fabricat cu o tehnologie Comau. Compania Comau dezvoltă și produce soluții de automatizare a proceselor de fabricație și este specializată în roboți de sudură. Din anul 2001 Comau România este dedicată proiectelor de design și producție de componente pentru linii de sudare.
În Comau România există o echipă de 130 de ingineri designeri. Asigurarea necesarului de tehnică de calcul care să acopere complexitatea de proiectare a devenit  o problemă tot mai stringentă pentru departamenul IT al Comau Romania. O altă cerință este cea legată de operațiile de back-up pentru proiecte. Aplicația de back-up utilizată nu mai corespundea cerințelor companiei. ETA2U a fost contactată pentru a oferi o soluție de îmbunătățire a procesului existent de back-up.

Soluția: Implementarea soluției de backup cu NetApp SnapVault
În fața D-lui Marin Bălăian, Area IT Manager Comau România, existau două opțiuni: fie să se investească într-o soluție de tape back-up fie să se continue cu un model de backup-to-disk, dar cu o abordare integrată și mai simplă. Cum o soluție de tape backup nu ar fi îmbunătățit problema restaurării rapide a fișierelor, opțiunea a doua a fost considerată utilă: un storage NetApp din seria FAS împreună cu software-ul SnapVault, al aceluiași producător.
ETA2U a susținut soluția partenerilor NetApp, deoarece ea oferă cele mai multe beneficii.
"Backup-ul și restaurarea datelor folosind o soluție SnapVault (disk-to-disk) pentru echipementele NetApp, oferă viteză crescută, simplificare şi eficientizare a procesului, cu un clar avantaj faţă de soluţiile concurente", spune Radu Oprea, Product Manager NetApp din cadrul ETA2U.
Software-ul de back-up se bazează pe tehnologia NetApp Snapshot pentru back-up-uri incrementale foarte eficiente, direct de pe storage-ul primar, dar și de pe sistemele deschise, cum ar fi servere bazate pe Microsoft Windows.
"Software-ul SnapVault este ușor de manevrat. Odată ce totul a fost stabilit, funcționează foarte bine", spune dl. Bălăian. "Acum ne putem proteja toate datele de proiect în fiecare zi și noua soluție oferă utilizatorilor diverse puncte de recuperare”.
Echipa de IT de la Comau a stabilit frecvența de backup la patru ore, cu patru Snapshot-uri pe zi și disponibilitatea pentru două săptămâni.

Beneficii: Un „respiro” pentru echipa IT și creșterea productivității
La Comau România , backup-ul nu mai este un proces consumator de resurse de personal IT și nu mai sunt necesare intervenții în weekend. Noua soluție a relaxat greutatea de gestionare și a rezolvat problema blocajelor de rețea. Astăzi, backup-ul se realizează de cel puțin cinci ori mai rapid decât înainte, această reducere de timp fiind, de asemenea, un rezultat al caracteristicilor de eficiență a storage-lor NetApp. Comau România a redus astfel cantitatea de date stocate cu peste 63%.
"Simplitatea și fiabilitatea sunt principalele caracteristici ale soluțiilor NetApp. Ceea ce mă impresionează  este și serviciul AutoSupport" spune dl. Bălăian.
Ingineri designeri pot avea încredere că datele lor sunt în siguranță. Nu este nevoie de a recrea fișierele șterse sau de a face modificări de design. Termenele de livrare sunt respectate fără probleme iar productivitatea este menținută la nivel ridicat.

« Înapoi