Cuvânt înainte
De peste doi ani, ETA2U furnizează servicii individualizate de hosting cu un portofoliu bazat pe serverele virtuale dedicate (VPS) adaptate fiecărui proiect. De asemenea, ETA2U oferă servicii de webhosting, email hosting sau colocare de servere fizice. Platforma virtualizată din datacenter excelează prin mecanismele de redundanţă utilizate, precum şi prin utilizarea tehnologiilor de securizare a accesului şi izolare.

2011, anul investiţiilor în infrastructura de hosting ETA2U
Pe tema hosting-ului ca şi concept cu avantajele şi dezavantajele asociate, s-au umplut deja poate prea multe pagini din punctul nostru de vedere, motiv pentru care articolul de faţă se vrea a fi nu o prezentare despre ce înseamnă serviciul de hosting din perspectiva tehnică sau a beneficiilor directe obţinute, ci o abordare îndreptată spre evoluţia şi maturitatea infrastructurii, atinsă prin investiţii constante în cazul companiei ETA2U în anul ce tocmai s-a încheiat.
"Am înţeles că profesionalism înseamnă pe lângă specialişti de top, o structură organizată, auditată şi măsurată, din care nu lipsesc procedurile şi standardele care pot pune în valoare excelentă tehnica.  În ciuda contextului  macroeconomic ce a îndemnat la prudenţă, 2011 a însemnat pentru ETA2U anul investiţiilor masive în aproape toate zonele tehnice ce compun  infrastructura de hosting: comunicaţii, echipamente de stocare, servere pentru procesare, etc. Motivul principal care argumentează o astfel de decizie în condiţiile actuale de piaţă, este dorinţa de a fi pregătiţi să oferim clienţilor un portofoliu de servicii construite pe cele mai înalte standarde în domeniu. Acesta este pariul pe care îl considerăm a fi câştigător, în condiţiile dezvoltării unei direcţii de business sustenabilă pe termen lung" a declarat Pau Alexandru, Lead Project Manager în cadrul ETA2U.
Platforma de comunicaţie disponibilă în datacenterul nostru a fost îmbunătăţită considerabil atât din perspectiva capacitaţii instalate, cât şi a echipamentelor folosite. Furnizorii  care au prezenţă directă în Datacenterul nostru sunt RCS&RDS, UPC, Euroweb şi Orange. Conexiunile şi peeringurile cu aceşti furnizori permit transferul datelor nivel Gigabit pentru majoritatea clienţilor din ţară. În funcţie de dinamica viitoare a traficului ETA2U va crea peeringuri private suplimentare astfel încât să poată asigura un transfer optim către fiecare utilizator. Pentru a acomoda suplimentarea capacităţii s-au achiziţionat rutere Juniper J-Series redundante; conexiunile “primare” pentru sesiunile de BGP sunt preluate de un echipament J 6350.
Seria investiţiilor a continuat cu instalarea unui nou grup electrogen cu o capacitate de 140 kVA care poate asigura alimentarea tuturor echipamentelor de tehnică de calcul şi comunicaţii (inclusiv a sistemelor auxiliare de răcire, control acces, iluminare în cazurile întreruperilor prelungite de alimentare cu energie electrică) .
Infrastructura ce asigură procesarea şi stocarea informaţiilor a beneficiat de investiţii masive la nivelul resurselor, astfel încât în momentul de faţă aceasta acomodeaza peste 10 servere fizice dispuse într-o structură complet redundantă de tip clustering. În ceea ce priveşte echipamentele de stocare, arhitectura implementată a ajuns la un grad ridicat de complexitate prin utilizarea în regim mixt a protocoalelor SAN / NAS pe conexiuni SAS, FC şi iSCSI, utilizând echipamente consacrate de la producători precum NetApp (seria NetApp FAS2040 fiind ultima achiziţie în acest sens) şi IBM.

Clienţii noştri
Serviciile de hosting virtual din cadrul ETA2U sunt oferite de divizia de servicii profesionale ITPS.
"Piaţa serviciilor de hosting s-a maturizat incredibil în ultimii ani. În momentul de faţă asistăm la o revoluţie a  fenomenului în care depăşirea barierelor tehnice devine o realitate şi nu oricum, ci într-un ritm accelerat. Dacă în urmă cu 3-4 ani  hosting-ul era de obicei asociat cu servicii de găzduire precum domenii, web sau e-mail în care funcţionalităţile erau limitate, acum putem discuta de scenarii complexe în care nevoi precum disaster recovery, ERP-uri în regim hosted, backup, servere complet dedicate, tehnologii Microsoft sau open source, devin realităţi fezabile din punct de vedere tehnic sau financiar pentru clienţii ce doresc astfel de functionalităţi în regim hostat " a declarat Cristian Leoveanu, Business Unit Manager în cadrul ITPS. 
În momentul de faţă ETA2U colaborează cu peste 50 de clienţi ‘’găzduiţi’’ în propriul Datacenter. Pentru companiile care nu şi-au construit propria platformă virtuală incluzând opţiunile de backup / replicare la distanţă, redundanţă la nivel hardware, izolare şi monitorizare, este mult mai avantajos din punct de vedere al costului şi flexibilităţii să închirieze capacităţile de tehnică de calcul necesare.


 « Înapoi