<span ">POLIPOL este printre cei mai importanţi producători de mobilier tapiţat din Europa cu peste 5.000 de angajați și o cifră de afaceri anuală de peste 400 de milioane de euro. Pentru POLIPOL, o companie orientată spre viitor, IT-ul a devenit o componentă strategică a procesului de dezvoltare şi implicit un diferenţiator în piaţa. Astfel compania a adoptat tehnologii VMware pentru a utiliza intens virtualizarea de servere, în demersul de a obţine un nivel ridicat de disponibilitate şi de reducere a costurilor cu infrastructura IT.

În urma analizei efectuate împreună cu partenerii ETA2U, prin divizia ITPS, s-a decis implementarea unui cluster bazat pe hardware HP şi NetApp, software de virtualizare VMware şi software de backup Veeam Backup & Replication.

Proiectul a însemnat implementarea unui mediu VMware care să asigure redundanţă şi continuitatea serviciilor critice din companie, scalabilitate pentru implementarea de noi servicii, migrarea celor existente, cât şi flexibilitate în implementarea de noi funcţionalităţi.

Activitățile realizate pe parcursul implementării proiectului, au cuprins:

  • Deployment platforma de virtualizare VMware şi integrarea în reţeaua existenta, configurarea și testarea clusterului, realizarea redundanței la nivel de hosturi.     
  • Configurarea redundantei la nivel de storage NetApp.
  • Conversia maşinilor din format fizic în virtual cu păstrarea datelor şi serviciilor existente.
  • Instalare şi configurare Veeam Backup & Replication, configurare Veeam Proxy, adăugare librărie tape-uri şi definire job-uri de backup.
  • Verificarea redundantei infrastructurii la nivel de host, storage şi networking.

A fost un proiect ambiţios, care a presupus migrarea mai multor servere productive cu baze de date şi aplicaţii critice din infrastructura POLIPOL, care într-un timp relativ scurt trebuiau livrate pe noua infrastructură, pentru a asigura un grad de disponibilitate de cel mai înalt nivel pentru întreaga linie de producţie din cadrul companie.

Suntem onorați că am avut ocazia să încheiem cu success un proiect de asemenea impact și ne bucurăm că am avut ocazia să lucrăm cu compania POLIPOL.

Radu Mustata,
Project Manager ITPS