ETA2U anunță finalizarea cu succes a unui nou proiect derulat pentru societatea Electrica Transilvania Nord. Proiectul a vizat implementarea unei soluții de accelerare Flash pentru mediul virtual, în scopul de a suplimenta performanța aplicațiilor folosite în cadrul societății, prin îmbunătătirea timpilor de răspuns și acces la sistemul de stocare.

Pentru atingerea obiectivelor urmărite în proiect, clusterul existent de VMware vSphere 5.5 a fost dotat cu câte o placă PCI Flash în fiecare server, cu rolul de accelerare  a mașinilor virtuale atât pentru operațiunile de tip “write” cât și de tip “read”. În acest caz a fost utilizată o soluție Pernix Data, soluție considerată “Best in Class” de către comunitatea utilizatorilor VMware.

Câteva dintre avantajele esențiale ale soluției utilizate sunt:

  • Păstrarea serverelor virtuale intacte și nemodificate. Pentru accelerarea flash nu se instalează nici un fel de agent sau driver în mașina vituală. Toate operațiunile sunt făcute direct de către hypervizor.
  • Compatibilitatea cu infrastructura SAN a beneficiarului. Având în vedere că Electrica Transilvania Nord utilizează o soluție SAN având în centrul său tehnologia IBM Storage Virtualization Controller, cuplată la o capacitate de stocare IBM DS series și o rețea SAN cu aproape 100 porturi Fibre Channel, implementarea soluției noastre nu a impus modificarea parametrilor și a configurației structurii de SAN.
  • Granularitate la nivel de mașină virtuală. Pentru fiecare mașină virtuală în parte, indiferent de sistemul de operare folosit, poate fi activată funcția de accelerare Flash, fără a fi nevoie de operațiuni de VMotion pe alte LUN-uri.
  • Soluția de accelerare Flash este compatibilă cu toate versiunile de VMware vSphere, cu orice sistem de operare utilizat în serverele virtuale și cu orice infrastructură SAN (de orice producător, folosit protocoale de acces FC, iSCSI sau NFS).

Soluția de accelerare Flash a fost implementată peste o infrastructură deja funcțională și unde mașini vituale rulau în mediu productiv. Perioada de întrerupere necesară pentru a derula toate operațiunile în cauză a fost foarte mică, de ordinul a câtorva minute.

Suntem onorați că am avut ocazia să încheiem cu success un proiect de asemenea impact și ne bucurăm că am avut ocazia să lucrăm cu Electrica Transilvania Nord, furnizator de energie electrică însoţită de servicii moderne şi performante, reprezentând beneficiu valoare pentru clienţii noştri.

 

Cristian Leoveanu
ETA2U, Director Business Unit