Ne ocupăm de infrastructura de tipărire pentru FM Logistic România, astfel încât să se poată concentra asupra afacerii lor. Rezultatul este îmbunătățirea satisfacției utilizatorilor și reducerea costurilor cu 25%.

Despre FM Logistic România

FM Logistic este o afacere de familie înfiinţată în 1967 în Franţa, iar după 50 de ani de istorie a devenit unul dintre cei mai importanţi jucători din logistica internaţională. În România FM Logistic şi-a început activitatea în noiembrie 2003, prima implantare având loc la Timişoara şi numărând 3 colaboratori. FM Logistic este localizată în Timiş, Dâmboviţa şi Ilfov, dar deţine în egală măsură şi o reţea de transport via 5 hub-uri care îi permit să realizeze o distribuţie eficace pe piaţa românească.

Provocări

FM Logistic România a căutat să reducă costurile de imprimare pentru cei peste 700 de angajați la nivel național, să îmbunătățească gestionarea documentelor și să optimizeze resursele companiei. Mai mulți factori au făcut ca mediul lor de imprimare să fie extrem de dificil de gestionat. Au avut mai mulți furnizori de servicii pentru consumabile și furnizori de servicii de mentenanță și o mare varietate de mărci (5) și modele diferite instalate (23), dintre care mai mult de jumătate aveau între 3 și 5 ani.

Soluție

Cu un parteneriat consolidat în timp, specialiștii ETA2U au realizat o evaluare cuprinzătoare a mediului de imprimare existent la FM Logistic România, ținând cont de 3 concepte esențiale: vocea mediului, vocea clientului și vocea procesului. Această analiză ne-a permis să determinăm un TCO real și să înțelegem nevoile clientului. ETA2U a elaborat un plan de optimizare în conformitate cu cerințele tehnice, financiare și HR ale companiei FM Logistic România, folosind noua generaţie de imprimante HP inteligente, sigure și cu un cost accesibil pentru imprimarea color.

Pe lânga îmbunătățirea satisfacției utilizatorilor și reducerea costurilor cu 25%, noua generație de imprimante HP intelingente consumă până la 15% din energia consumată de imprimantele laser din aceeași clasă. Totodată imprimantele HP sunt prietenoase cu mediul înconjurător, reducând în același timp emisiile de CO2, deșeurile asociate ambalajelor cartușelor și a consumabilelor pe termen lung.

Rezultate

Prin implementarea unei politici de tipărire la nivelul întregii companii, FM Logistic România a realizat economii de 25% din costurile de imprimare în comparație cu soluțiile anterioare. Printre avantajele suplimentare se numără:

  • reducerea cu 20% a numărului de dispozitive instalate;
  • gestionarea optimizată a consumabilelor si a echipamentelor, cu un singur furnizor;
  • supravegherea completă a volumului imprimate;
  • securitatea documentelor;
  • procesele standardizate la nivel național;
  • reducerea drastică a emisiilor de CO2;
  • reducerea deșeurilor de hârtie și creșterea productivității utilizatorilor;
  • creșterea eficienței energetice și performanței imprimantelor.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să îl contactați pe colegul nostru – Gabriel Manga, Business Unit Manager Image&Print, ETA2U, la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

« Înapoi