Studiu de caz

COLTERM SA Timişoara, compania locală de termoficare, are ca obiecte de activitate producţia, transportul, distribuţia şi furnizarea energiei termice, producţia şi vânzarea/furnizarea energiei electrice,  exploatarea, întreţinerea, repararea şi dezvoltarea reţelelor termice şi a instalaţiilor din punctele şi centralele termice, hidroforizarea apei reci – prin intermediul staţiilor de hidrofor din 47 de puncte şi centrale termice care asigură apa rece la toate imobilele cu mai mult de P+4 nivele, montarea şi exploatarea sistemelor de repartizare a costurilor. Pentru mai multe detalii despre activitatea COLTERM SA Timişoara puteţi accesa site-ul companiei www.colterm.ro.

Situaţia iniţială

COLTERM SA Timişoara deținea un parc de imprimante și copiatoare achiziționate în diverse perioade de timp, de la diverși producători, care folosesc diverse consumabile iar administrarea lor atât din punct de vedere al consumabilelor cât și al pieselor, dar și al drivere-lor de tipărire, era foarte greu de administrat de către departamentele IT  și de achiziții.

În timp ce analizăm modul cum se tipăresc documentele și creăm standarde de imprimare într-o companie, avem întotdeauna în vedere să asigurăm confortul și eficiența utilizatorilor, punându-le la dispoziție toate funcționalitățile care sunt disponibile. Investițiile în soluții software permit îmbunătățirea și crearea unor standarde de servicii proactive.

“Sistemul de monitorizare și gestionare activă permite și centralizarea operațională a incidentelor, prin urmare se asigură pe langă alimentarea continuă cu consumabile și rezolvarea rapidă de la distanță a incidentelor. De asemenea, sistemul de raportare automată a incidentelor și SLA în timp real permit monitorizarea calității serviciului”, a declarat Zoltan Pregh,  Manager Print Service Consultant ETA2U.

Soluţia/rezultate

În urma implementării soluției Ysoft SafeQ, COLTERM SA Timişoara a reușit să-și optimizeze atât infrastructura hardware cât și costurile de administrare ale întregii soluții de print.

Livrabilele acestui proiect au fost:

  • 5 echipamente Xerox Workcentre 5325;
  • 5 Cititoare card de proximitate (USb Card readers);
  • 5 Licențe Ysoft SafeQ 5.

Drept urmare, atât departamentul de achiziții cât și departamentul IT au fost degrevați de o multitudine de task-uri legate de asigurarea stocului de consumabile respectiv de managementul flotei de imprimante.

A fost instalată Ysoft SafeQ versiunea 5, pe echipamentele Xerox Workcentre 5325 echipate cu cititoare de carduri de proximitate.

Implementarea a fost precedată de o întâlnire de analiză și planificare. Locațiile echipamentelor și programele de desfășurare au fost finalizate și respectate. Implementarea s-a desfășurat fără probleme.

Departament IT:

Soluția propusă de ETA2U s-a dovedit a fi foarte eficientă mai ales datorită centralizării funcţiilor de printare-scanare-copiere pentru toţi utilizatorii din locaţiile respective şi a managementului asigurării de consumabile şi a întregii flote de imprimante din companie. De asemenea, s-a îmbunăţit raportul documente tipărite/documente scanate în favoarea celor în format digital, contribuind la preocuparea tot mai prezentă a COLTERM SA Timişoara pentru protecţia mediului înconjurător”.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să îl contactați pe colegul nostru – Gabriel Manga, Business Unit Manager Image&Print, ETA2U, la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

« Înapoi