Situaţia iniţială

“Compania EBS avea o flotă compusă din echipamente de la diverși producători, care erau foarte greu de administrat de către departamentul de achiziții și IT, atât din punct de vedere al comenzilor de consumabile, cât și al intervenților în cazul în care se defecta ceva.

Administrarea printserver-ului pe care erau  zeci de drivere dedicate pentru fiecare echipament în parte, presupunea de asemenea un efort pentru a menține solutia funcțională în cazul în care se muta un utilizator, se defecta un echipament sau rămânea fără consumabil echipamentul instalat la un utilizator“ a declarant Zoltan Pregh,  Managed Print Service Consultant ETA2U.

Soluţia/rezultate

În urma implementării soluției print2U de Managed Print Services, compania EBS a reușit să-și optimizeze atât infrastructura hardware cât și costurile de administrare ale întregii soluții de print.

Livrabilele acestui proiect au fost:

  • Flota de 10 echipamente Xerox Workcentre 3655, distribuite atât în locația din Cluj, cât și în cea din Timișoara;
printer EBS
  • Un singur driver, care deservește toate echipamentele, instalat pe Print Server-ul existent din Cluj;
  • Print Roaming, ce presupune accesul securizat la documentele tipărite de la orice echipament integrat în soluția de tipărire. Documentele urmează utilizatorul și sunt disponibile acolo unde utilizatorul are nevoie de ele, fie în sediul din Cluj, fie în cel din Timișoara;
  • Servicii de management proactiv atât al incidentelor de service cât și al livrărilor de consumabile, realizat prin intermediul unui portal dedicat Xerox Partner Print Services (XPPS);

Drept urmare, atât departamentul de achiziții cât și departamentul IT au fost degrevați de o multitudine de task-uri legate de asigurarea stocului de consumabile respectiv de managementul flotei de imprimante.

Ionuț Istrate, Desk Infrastructure Services Manager – EBS România SA

“Soluția propusă de ETA2U a răspuns cel mai bine din punct de vedere tehnico-economic nevoilor noastre. Aplicația de monitorizare și control al flotei de echipamente YsoftSafeQ ne permite ca toate job-urile tipărite fie din Cluj, fie din Timișoara să ajungă, instant, în printserver-ul aflat în Cluj unde exista un sigur driver instalat, iar de aici sunt rutate spre primul echipament la care se autentifică utilizatorul care a trimis job-ul la tipărit.

Inteționăm ca în viitorul apropiat să extindem această soluție în toate sediile EBS din țară, astfel încât toți colegii noștri să beneficieze de ea.

Print2U ne permite să fim foarte flexibili și să răspundem nevoilor de business ale organizației noastre.”

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să îl contactați pe colegul nostru – Gabriel Manga, Business Unit Manager Image&Print, ETA2U, la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.