Firmele mici si mijlocii, microintreprindeile, precum si fermierii au inceput lupta pentru fondurile europene pentru afacerile non-agricole deschise in mediul rural.

AFIR a publicat astăzi, 20 iulie 2016, Ghidurile consolidate pentru Submăsurile 6.2. „Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale” și 6.4 „Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole” din cadrul PNDR.

Conform reprezentanților AFIR, în scurt timp vor fi publicate și versiunile finale aprobate prin Ordin de ministru. Versiunile de Ghiduri publicate astăzi sunt, însă, complete și pot constitui baza de lucru pentru elaborarea proiectelor în vederea depunerii.

Submasura 6.2. vizeaza crearea de activitati noi neagricole pentru intreprinzatorii mici din mediul rural. Fermierii au posibilitatea sa isi diversifice activitatea prin infiintarea unei activitati neagricole, iar intreprinzatorii care au desfasurat deja o activitate neagricola in mediul rural au posibilitatea sa demareze o noua activitate neagricola, care sa nu fie complementara cu cea existenta. Linia de finantare este ideala si pentru intreprinzatorii care vor sa lanseze un start-up nou-nout in mediul rural, care nu a avut nici o activitate pana in prezent.

Submasura 6.4. se adreseaza microintreprinderilor si intreprinderilor mici din mediul rural care creeaza sau dezvolta activitati neagricole in zonele rurale. De asemenea, sunt vizati fermierii sau membrii gospodariilor lor agricole care doresc sa-si diversifice activitatile, prin desfasurarea de activitati neagricole. Spre deosebire de prima linie de finantare prezentata (sub-masura 6.2) prin aceasta posibilitate de finantare nerambursabila se acorda sprijin si pentru dezvoltarea unor activitati neagricole existente, nu numai pentru activitati neagricole complet noi.

http://portal.apdrp.ro/informatii_generale_pndr_investitii_prin_pndr_sm_6_2_infiintare_activitati_neagricole
http://portal.apdrp.ro/informatii_generale_pndr_investitii_prin_pndr_sm_6_4_modernizare_activitati_neagricole


Sursa: AFIR