PNDR: Au fost publicate Ghidurile consolidate pentru activități neagricole (submăsurile 6.2 și 6.4)!

Firmele mici si mijlocii, microintreprindeile, precum si fermierii au inceput lupta pentru fondurile europene pentru afacerile non-agricole deschise in mediul rural.

Au fost publicate procedura și anexele pentru Programul START 2016!

Firmele mici si mijlocii aflate la inceput de drum vor putea lua un ajutor nerambursabil de pana la 120.000 de lei (26.000 de euro) de la Guvern, pentru investitii, prin noul Program START 2016.

S-au publicat spre consultare primele proceduri pentru 3 programe : START, Comert si IMM-uri in mediul rural

S-au publicat spre consultare primele proceduri pentru 3 programe : START, Comert si IMM-uri in mediul rural Directia pentru IMM a lansat in data de  11 si 12 ianuarie 2016 in dezbatere publica proiectele de procedura pentru:

  • Programul national multianual pentru infiintarea si dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii in mediul rural
  • Programul pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului la finantare – START
  • Programul de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata

POC 2014-2020: Ghidul pentru beneficiarii publici pentru Axa 2, lansat spre consultare!

Ministerul Fondurilor Europene, prin Direcţia Generala Programe Competitivitate, a lansat de curand, in consultare publica, in perioada 01-15 octombrie 2015 Ghidul Solicitantului aferent Axei 2 a Programului Operaţional Competitivitate.   

Au fost publicate procedurile pentru 3 programe nationale dedicate IMM-urilor!

Departamentul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism (DIMMMAT) a publicat pe 28 iulie 2015 documentele aferente urmatoarelor programe pentru 2015:

90% finanțare pentru proiecte de comerț si servicii de piață

Departamentul pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism a anunțat faptul că începând cu data de 06.07.2015 ora 10.00 va fi activă aplicația de înscriere a planurilor de investiții în cadrul Programului de dezvoltare și modernizare a activităților de comercializare a produselor și serviciilor de piață 2015. Aplicația va fi activă până în data de 15.07.2015, ora 20.00.

Programul naţional multianual pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului

Obiectivul Programului îl constituie stimularea dezvoltării meşteşugurilor şi a micii industrii din România, a întăririi clasei de mici meşteşugari şi artizani, care îşi desfăşoară activitatea individual sau organizat prin intermediul asociaţiilor ori al altor organizaţii, în special în localităţile rurale, dar şi în cele urbane, protejarea meseriilor care presupun un număr mare de operaţii executate manual în practicarea lor şi relansarea serviciilor şi a produselor realizate de aceştia, în special a celor cu specific tradiţional, inclusiv obiecte de artă populară şi artizanat, promovarea acestor produse şi servicii pe pieţele naţionale şi internaţionale.

Programul naţional multianual de înfiinţare şi dezvoltare de incubatoare tehnologice şi de afaceri

Programul naţional multianual pe perioada de înfiinţare şi dezvoltare de incubatoare tehnologice şi de afaceri, denumit în continuare Program, are ca obiectiv general dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) din România, prin înfiinţarea unor noi incubatoare de afaceri în proximitatea unei intreprinderi mari, precum şi prin dezvoltarea incubatoarelor de afaceri deja existente.

Programul UNCTAD/EMPRETEC România pentru sprijinirea dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii

EMPRETEC este un program integrat de pregătire, care oferă întreprinzătorilor instruire şi asistenţă tehnică, precum şi un cadru instituţional pentru dezvoltarea capacităţilor antreprenoriale şi creşterea competitivităţii pe piaţa locală şi internaţională a întreprinderilor mici şi mijlocii.

EMPRETEC este un program internaţional pentru dezvoltarea şi sprijinirea antreprenorilor, desfăşurat sub egida Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Comerţ şi Dezvoltare (UNCTAD - Geneva),  fiind operaţional în 32 de ţări din America Centrală, America Latină, Africa şi Orientul Mijlociu.

Programul de dezvoltare şi modernizare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă

Obiectivul principal al Programului îl constituie sprijinirea operatorilor economici, societăţi comerciale şi societăţi cooperative, prin facilitarea accesului la finanţare, în scopul îmbunătăţirii performanţelor economice şi tehnice ale operatorilor economici, urmărind adaptarea la cerinţele determinate de statutul României ca stat membru al Uniunii Europene, prin creşterea nivelului de competitivitate, crearea şi menţinerea locurilor de muncă, sporirea protecţiei consumatorilor şi securităţii alimentare.

PROGRAMUL PENTRU STIMULAREA ÎNFIINŢĂRII ŞI DEZVOLTĂRII MICROÎNTREPRINDERILOR DE CĂTRE ÎNTREPRINZĂTORII DEBUTANŢI ÎN AFACERI

Obiectivul „Programului pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri”, denumit în continuare Program, îl constituie stimularea înfiinţării de noi microîntreprinderi, creşterea potenţialului de accesare a surselor de finanţare şi dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale întreprinyătorilor debutanţi în afaceri în scopul implicării acestora în structuri economice private. 

Calendarul lansării apelurilor de proiecte 2015

Ministerul Fondurilor Europene a publicat zilele acestea un calendar orientativ privind lansările de propuneri de proiecte anunțate pentru 2015.

Datele estimative ale calendarului referitoare la lansările de apeluri le găsiți...

Programul pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul tinerilor şi facilitarea accesului la finanţare - START

Obiectivul programului îl constituie stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii, îmbunătăţirea performanţelor economice ale celor existente, creşterea potenţialului de accesare a surselor de finanţare şi dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale întreprinzătorilor în scopul implicării acestora în structuri economice private.

Programul de stimulare a cercetării-dezvoltării şi inovării în rândul întreprinderilor mici şi mijlocii

Obiectivul principal al Programului îl constituie sprijinirea operatorilor economici, întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) din toate sectoarele economice prin facilitarea accesului la finanţare, în scopul îmbunătăţirii performanţelor economice şi tehnice ale operatorilor economici, urmărind adaptarea la cerinţele determinate de statutul României ca stat membru al Uniunii Europene, prin creşterea volumului de activitate şi a competitivităţii IMM din toate sectoarele economice, crearea şi menţinerea locurilor de muncă, formare profesionala în meserii specifice tuturor sectoarelor economice.

Programul naţional multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii

Obiectivul Programului naţional multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii, denumit în continuare Program, îl constituie stimularea şi sprijinirea demarării şi dezvoltării structurilor economice private înfiinţate de către femei prin facilitarea accesului acestora la finanţare, creşterea potenţialului de accesare a surselor de finanţare şi facilitarea accesului femeilor antreprenor la sursele de finanţare, în contextul problemelor legate de menţinerea echilibrului dintre obligaţiile familiale şi cele profesionale şi al prejudecăţilor existente la nivel local.

Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor din sfera economiei sociale

 Obiectivul Programului pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor din sfera economiei sociale denumit în continuare „Program”, îl constituie stimularea şi sprijinirea demarării şi dezvoltării structurilor economice private înfiinţate de către persoanele defavorizate prin facilitarea accesului acestora la finanţare, creşterea potenţialului de accesare a surselor de finanţare şi facilitarea accesului persoanelor defavorizate la sursele de finanţare, în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă şi oferirea de noi oportunităţi pentru persoanele dezavantajate sau făcând parte din categorii vulnerabile.

Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Mai multe detalii