Contrar uzanţelor în domeniu, un sistem de pontaj nu este în realitate nici pe departe un sistem de control acces, chiar dacă extrem de multe companii şi persoane cad în această capcană a utilizării unui sistem de control acces pe post de sistem de pontaj. Acest lucru este însă parţial corect. De ce? Pentru că un sistem de control acces, de obicei, are un modul software prin intermediul căruia se poate ţine o evidenţă a accesărilor sistemului, respectiv a unei anumite uşi şi exportul acestor date într-un format de tip XLS, sau similar. Însă aici se opreşte ceea ce într-un mod cu totul şi cu totul impropriu s-a încetăţenit.

Motivul este unul extrem de simplu, şi anume că un sistem de control acces având la dispoziţie strict o evidenţă bază de timp, informaţia furnizată va fi aproape imposibil de utilizat în mod corect. Un sistem de pontaj însă este de fapt ca şi componenţă aproape identic cu un sistem de control acces exceptând yala de blocare a uşii. Valoarea adevărată însă constă în software-ul utilizat care în mod obligatoriu trebuie să fie corelat cu legislaţia aflată în vigoare, şi mai mult decât atât, să fie actualizat automat odată cu orice schimbare legislativă.

Astfel, marii producători de sisteme de control acces, nu vor putea niciodată să ofere la nivel micro aceste adaptări legislative şi funcţionalităţi speciale.

În concluzie, sistemul de pontaj este bine să fie tratat ca un sistem de sine stătător şi să nu se confunde cu un sistem de control acces.

« Înapoi