În primăvara acestui an, ETA2U a câștigat un nou proiect de implementare infrastructură reţea voce date pentru noul sediu al WIPRO Ltd situat în Bucureşti, Calea Floreasca Nr. 169A.

Vorbind în cifre, lucrarea de cablare structurata de la WIPRO Ltd București a însemnat:

  • 45 de zile calendaristice durata de realizare;
  • 93 km de cabluri;
  • 2378 de porturi de reţea;
  • 384 de legături de fibră optică OM3 (10G);
  • 6 rack-uri de cablare open frame 45U;
  • 10 rack-uri de servere de 42U;
  • 25 ani garanţie.

Deși timpul alocat execuției lucrării a fost extrem de scurt, a fost o deosebită satisfacție pentru echipa de specialiști ETA2U să aducă proiectul la bun sfârşit în termenul convenit.

Făcând o scurtă descriere  - nu foarte tehnică - a acestei lucrări, ne referim la o cablare de reţea voce date cu întindere pe o suprafaţă de aproximativ 15000mp dispusă pe 3 nivele de clădire. Cablarea este structurată, cu o topologie stelară, fiecare terminal fiind conectat într-un dulap de conexiuni care centralizează aceste legături pe orizontală.

Datorită densităţii mari de porturi, reţeaua a fost distribuită astfel încât pe fiecare etaj au fost realizate câte 2 săli de conexiuni în care s-au cablat porturile terminale, fiecare sală de conexiuni având legături redundante de fibră optică dispuse pe trasee fizice diferite, cu terminare în sala serverelor.

Fiind o clădire de tip “office” toate prizele de reţea au fost montate în doze de pardoseală iar cablarea a fost executată în interiorul pardoselii flotante prin jgheaburi metalice perforate.
În cadrul lucrării au fost utilizate exclusiv materiale de înaltă calitate furnizate de către TE CONNECTIVITY (fost AMP - TYCO ELECTRONICS), care este lider mondial cu un bogat portofoliu de reţelistică şi nu numai.

“Ne declarăm mulțumiți de modul în care compania ETA2U a realizat  lucrarea de cablare, un proiect strategic și important pentru noi, WIPRO România. Printre altele, ETA2U a răspuns cu profesionalism tuturor standardelor, cerințelor noastre și apreciem faptul că a reusit finalizarea lucrării în deadline-ul impus” a precizat Dl. Andrei Luca -  IT Lead Bucharest – IMG, WIPRO România.

E o bucurie specială și motiv de satisfacție să fii apreciat în termeni laudativi de către colaboratori exigenți în condițiile unei lucrări dificile, cu termeni strânși de predare.  
Lucrarea de cablare structurată realizată la WIPRO Ltd București o poziționăm  în portofoliul lucrărilor ETA2U la categoria “încă un proiect de infrastructură finalizat cu succes”.