O tendință generală în rândul companiilor, indiferent de domeniul în care activează, este de a amâna pentru o dată ulterioară investițiile în tehnologii adaptate nevoilor actuale de securitate. Cât de riscantă s-a dovedit această abordare, au confirmat-o atacurile ransomware de anul trecut asupra companiilor din România.
Într-un peisaj al amenințărilor cibernetice aflat într-o permanență schimbare, cea mai bună opțiune pentru companii este să pună, mai întâi, bazele unei infrastructuri solide, pentru a putea face față oricăror tipuri de amenințări de securitate.
O astfel de companie este TMK-ARTROM S.A. Slatina, o companie cu o istorie de peste 25 de ani în România. TMK-ARTROM produce țevi pentru industria fabricării automobilelor, producția sculelor de foraj la mare adâncime, industria sculelor de foraj pentru zăcăminte de șist, fabricarea de cilindri hidraulici, printre clienții companiei numarându-se branduri consacrate în aceste domenii. TMK-ARTROM este parte a grupului rus TMK, o companie cu afaceri de 3,3 mld. euro în 2016, 42.000 de angajați și 27 de fabrici în șase țări.
Pentru TMK-ARTROM, inovațiile și trecerea la tehnologiile digitale reprezintă un obiectiv strategic prioritar, compania investind de-a lungul timpului în tehnologii și soluții de securitate adaptate să răspundă proactiv amenințărilor cibernetice. În primii ani după privatizarea uzinei și intrarea ei în familia TMK, organizația a avut ca țintă consolidarea și creșterea capacităților de laminare, a volumelor de vânzari, dar și asigurarea securității tuturor echipamentelor de producție și tehnologice.
„Pentru noi, decizia alegerii Cisco a fost firească. Echipamentele și tehnologia Cisco se bucură de o reputație de necontestat atât la nivel mondial, cât și pe piața din România. Vorbim despre o tehnologie durabilă și o investiție sigură pe termen lung. În plus, un alt avantaj major îl reprezintă echipa de experți locală, care ne poate oferi suport în orice moment”.
Compania a pus bazele unei infrastructuri solide și integrate și a implementat primul firewall Cisco PIX, în urmă cu mai mult de 10 ani.
În contextul tot mai amenințător al unor atacuri informatice invizibile majorității sistemelor de securitate actuale, care au afectat numeroase instituții și companii din România, TMK-ARTROM a decis să sporească măsurile de securitate și să facă un upgrade al infrastructurii.
Pentru implementarea soluției de securitate a fost aleasă compania ETA2U, partener Cisco cu o largă experiență și numeroase certificări pe zona de securitate…