Ca urmare a creșterii continue a cererii pe segmentul premium de clădiri de birouri, ETA2U Infrastructure a finalizat implementarea unui proiect complex ce acoperă toate secțiunile din zona de curenți slabi. Pe parcursul proiectului s-a realizat: instalația de detecție și semnalizare incendiu, magistralele de comunicații și voce-date, sistemul de sonorizare, sistemul de supraveghere video și sistemul de control acces.

Situaţia iniţială și soluția implementată

Proiectul se anunță din start ca fiind unul de anvergură, având în vedere că suprafața de desfășurare a proiectului se apropia de 40.000 mp. Instalațiile solicitate de beneficiar, pe toate segmentele, s-au dorit a fi la cel mai înalt standard de calitate, cu funcționalități menite să ofere viitorilor ocupanți condiții deosebite, într-un mediu de lucru modern ce stimulează creativitatea.

Soluțiile implementate au necesitat instalarea a peste 100 de kilometrii de cabluri și tuburi de protecție, folosirea a aproape 3.000 de senzori, instalarea și configurarea a 6 centrale de incendiu, control acces și telefonie și integrarea tuturor componentelor într-un sistem de monitorizare centralizată, ce permite vizualizarea și gestionarea sistemelor în timp real.

O scurtă descriere a sistemelor ar fi:

Rețea de cablare structurată date-voce:

  • s-au realizat conexiunile pe verticală cu fibră optică și cabluri de telefonie;
  • au fost executate conexiuni pe orizontală, pe fiecare nivel de clădire, pentru asigurarea conectivității la nivel de echipament;
  • în cifre, s-au folosit peste 50 km de cabluri, s-au instalat 18 dulapuri de conexiuni cu UPS-urile aferente, centrală telefonică, au fost realizate câteva sute de suduri terminale de fibră optică, etc.;

Instalația de detecție și semnalizare incendiu:

  • sistemul instalat este de tip analogic adresabil, astfel încât în orice moment, beneficiarul poate afla cu exactitate locul producerii unui început de incendiu;
  • sunt instalați aproape 3.000 de detectori de fum pentru realizarea cu maximă eficiență a detecției;
  • semnalizarea unui eveniment se face atât optic cât și acustic pe întreaga clădire prin intermediul a peste 150 de sirene dedicate;
  • declanșarea alarmării se poate face în mod automat și manual prin intermediul butoanelor de incendiu;
  • toate evenimentele sunt stocate în memoria centralei;

Sistemul de sonorizare permite transmiterea de mesaje și asigurarea unei ambianțe plăcute în întreaga clădire. Sistemul are în componență peste 500 de difuzoare și echipamente.

Sistemul de supraveghere video este realizat prin intermediul a peste 140 de camere video de înaltă rezoluție și înregistratoare video de mare capacitate. Acestea permit urmărirea evenimentelor și gestionarea lor în mod corespunzător.

Sistemul de control acces este utilizat pentru a permite accesul doar persoanelor autorizate în majoritatea spațiilor din clădire. Restricționarea se realizează pe mai multe nivele de securitate, la nivelul fiecărui utilizator al sistemului.

Datorită sistemului de monitorizare centralizată, toate informațiile sunt gestionate într-un singur sistem, iar persoana responsabilă poate decide în orice moment și în cel mai scurt timp, acțiunile care se impun unei situații specifice.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să îl contactați pe colegul nostru – Claudiu Bușoi, Business Unit Manager Infrastructure, ETA2U, la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

« Înapoi