Pentru companiile care dețin parcuri de calculatoare de peste 100 de stații de lucru, oportunitatea unor soluții mai economice, ușor de administrat și cu reguli de securitate sporite, sunt criterii demne de analizat. În primul rând din punct de vedere al randamentului investiției (Return on Investment), proces care nu are de ce să fie unul de durată, pentru că VDI-urile sunt o soluție care există de câțiva ani buni pe piață și care au atins nivelul de maturitate necesar asigurării beneficiilor promise de vendori.

Compania TMD Friction cunoștea deja argumentele tehnologiei de virtualizare a desktop-urilor care și-a demonstrat în practică avantajele în cadrul unui proiect VDI de dimensiuni medii dezvoltat în parteneriat cu ETA2U în urmă cu 2 ani de zile, motiv pentru care a decis extinderea proiectului către o soluție care poate acomoda cu ușurință peste 100 de VDI-uri.

Design-ul ales are la bază servere HP Gen9 cu hipervizoare VMware vSphere, active de rețea Cisco și Zero Clients Samsung NC221 de 22″ cu Teradici Tera2321.

Beneficiile generate în urma proiectului provin din mai multe surse, pe de o parte este vorba de componentă de securitate, o infrastructură de desktop-uri virtuale permite nu numai actualizarea facilă și rapidă a tuturor PC-urilor, ci și respectarea mult mai precisă a regulilor de securitate din cadrul companiei pe de o parte, iar pe de altă parte este vorba despre câștigul de eficiență, nu doar la nivelul departamentului IT, ci și la nivelul utilizatorului final.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să îl contactați pe colegul nostru – Radu Mustață,  Project Manager  in cadrul ITPS – ETA2U, la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.