În data de 10 octombrie 2018, ETA2U a participat la unul dintre cele mai mari evenimente din industria IT&C – Cisco Connect 2018, unde specialiștii ETA2U au prezentat o soluție inovatoare pentru gestionarea inteligentă a energiei bazată pe tehnologia pentru comunicații wireless LoRaWANTM.

Platforma software GemaLogic®, dezvoltată de compania slovenă Solvera Lynx și implementată în Romania de ETA2U, oferă o abordare sistematică pentru îmbunătățirea continuă a eficienței energetice și reducerea emisiilor, precum și reducerea de până la 10% a costurilor cu energia. În plus, GemaLogic® îndeplinește cerințele de monitorizare, măsurare și analiză a standardului ISO 50001 privind sistemele de management al energiei. Această soluție este potrivită pentru companii industriale, comerciale sau publice, indiferent de afacerea sau dimensiunea lor.

Cum funcționează?

Cazurile de utilizare comercială ale Gemalogic® funcționează în combinație cu dispozitivele wireless inovatoare cu rază lungă de acțiune (ComBox.L), care transmit datele achiziționate din sistemele de contorizare a energie și le partajează platformei software pentru management energetic GemaLogic®, unde toate datele sunt colectate, prelucrate și analizate.

Soluția oferă companiilor posibilitatea de a economisi timp și bani prin alegerea unei soluții personalizate de gestionare a energiei pentru optimizarea și reducerea consumului de energie, asigurarea celui mai înalt nivel de siguranță și eficiență pentru operațiunile lor și adaptarea infrastructurii la noile reglementări de mediu.

LoRaWANTM este un protocol de radio transmisii prin care se formează rețele de obiecte inteligente. Rețeaua constituită folosește o topologie star-of-stars, cu gateway-uri servind drept bridge-uri transparente, care transmit mesajele între senzori și serverul central.

Structura este similară unei rețele de telefonie mobilă, dar în loc de a avea o singură rețea interconectată, LoRa® permite implementarea mai multor rețele independente peste aceeași infrastructură.

Soluția de management a infrastructurii de comunicație LoRaWANTM este oferită de către ETA2U în parteneriat cu Actility, lider de piață în comunicații IoT.

BENEFICII:

 • VIZIBILITATE ASUPRA UTILIZĂRII ENERGIEI
  Îmbunătățiți eficiența energetică și reduceți costurile cu energia.
 • ACCES LA CONSUMULUI ENERGIEI ÎN TIMP REAL
  Cunoașteți consumul de energie, comparați-l cu datele istorice și preziceți nevoile viitoare de energie.
 • OBȚINE ALARME ȘI ANALIZE A CONSUMULUI
  Protejați-vă de consumul neașteptat de energie.
 • INTEGRARE SIMPLĂ
  Instalați cu ușurință GemaLogic pe servere web - funcționează pe toate sistemele de operare și acceptă toate bazele de date comune.
 • ADAPTAREA RAPORTĂRII
  Obțineți o personalizare completă a prezentării și rapoartelor de date pentru diferite profiluri de utilizator de la nivelul operațional până la nivelul de management.
 • COLECTAREA DATELOR
  GemaLogic® poate colecta date de la cele mai multe dispozitive de măsurare și senzori disponibili pe piață sau prin dispozitive avansate de comunicare - ComBox.

Solvera Lynx - este o companie specializată în tehnologiile informației și comunicațiilor. Compania oferă soluţii pentru gestionarea energiei şi monitorizarea de la distanţă în industrie şi clădiri, utilităţi şi sectorul transporturilor. Principalul produs în portofoliul Solver Lynx este un software pentru gestionare energiei numit GemaLogic®.

Actility - este lider în industrie pentru infrastructură de conectivitate la scară largă LPWAN (Low Power Wide Area). Actility conectează IoT-ul industrial, oferind platforma de conectivitate LoRaWAN, instrumente software şi un ecosistem cu o creştere rapidă pentru a permite clienţilor să creeze soluţii IoT care transformă afaceri, industrii şi procese.

ETA2U Innovation - este unitatea de business care are ca obiectiv principal dezvoltarea de soluții axate pe tehnologii inovative prin activități de cercetare, dezvoltare și inovare. Accentul nostru principal este pe sisteme și aplicații IoT, cu accent pe tehnologii de comunicare Low Powered Wide Area (LPWA).


Pentru mai multe detalii, vă rugăm să ne contactați la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.