Soluţii de securitate IT de ultimă generaţie -  oferite de ETA2U prin noul parteneriat încheiat cu gigantul Palo Alto Networs

Platforma Palo Alto Networks

Lumea se schimbă. IT-ul se schimbă. Informația trebuie să circule, să fie accesibilă rapid, de oriunde, de pe orice platformă, de către angajați, clienți sau parteneri. Riscurile asociate cresc direct proporțional cu accesibilitatea, iar șansele de compromitere a informațiilor și pierdere a reputației sunt foarte mari.

Atacurile cibernetice nu se fac prin magie. Acestea au la bază un lanț de operații logice, pe baza cărora o persoană sau un grup încearcă pas cu pas să caute breșe în sistemul informatic al unei companii. Sigur că de-a lungul timpului se schimbă tehnicile sau tool-urile atacatorilor, dar ei trebuie să păstreze totuși niște tipare clasice și pe aceste tipare se bazau soluțiile clasice de securitate. Dar este suficient ca o singură dată acest tipar să nu fie identificat pentru a fi compromise datele unei companii.

Palo Alto Networks a reconstruit de la zero modul în care companiile tradiționale ofereau soluțiile de securitate și a realizat o platformă de tip next-generation în care pot să co-existe infrastructuri tradiționale, virtuale sau hibride. Platforma are mai multe nivele, pornind de la cloud, rețea și până la utilizatorul final, oferind în același timp vizibilitate și control în orice moment. Platforma protejează aplicațiile și utilizatorii, începând de la echipamentul mobil și până la infrastructuri complexe hibride. Endpoint Protection oferă un nivel crescut de protecție în cazul unui atac cibernetic, mult superior unei soluții clasice antivirus.

Automatizarea platformei permite ca noile atacuri să fie rapid detectate și oprite, fără a fi necesară implicarea unor resurse de personal. Nu mai este nevoie ca la momentul zero al unei amenințări să fie alocată o persoană pentru a aplica patch-uri de securitate, sistemul cloud-based threat intelligence și Advanced Endpoint Protection operând într-o arhitectură comună.