LoRaWAN™ este un protocol de comunicații destinat aplicațiilor ce necesită un consum de putere redus pentru transmiterea datelor pe distanțe mari, de ordinul km. Principalul avantaj al utilizării acestei tehnologii, este că bateriile care alimentează senzorii wireless vor avea durata de viață mult mai lungă, în multe cazuri ajungâd până la 10 ani. Protecția datelor este asigurată prin criptare într-un spectru de semnal dificil de detectat și interceptat. LoRaWAN™ adresează cerințe cheie ale internetului industrial al lucrurilor (Industrial Internet of Things), cum ar fi servicii sigure de comunicare bidirecțională, mobilitate și localizare. Acest standard oferă interoperabilitate între lucruri inteligente, fără a fi necesare instalații locale complexe și astfel se redă libertatea utilizatorului, dezvoltatorului și întreprinderilor în proiectarea unor soluții inovative. Aplicativitatea acestei tehnologii este foarte largă: Producție Industrială, Logistică, Agricultură, Utilități, Mediu, eSanatate, Case Inteligente, Monitorizare Bunuri.

Toate soluțiile realizate de ETA2U în tehnologia LoRaWAN™ sunt personalizate şi prin aceasta permit adaptarea la cerințele specifice ale Clienților. Un alt avantaj major al acestei tehnologii este scalabilitatea cu uşurință aplicațiilor implementate, fară costuri suplimentare de testare.
Sistemele de monitorizare implementate cu succes de ETA2U utilizând LoRaWAN™ realizează atragerea firmelor spre tehnologiile noi, corespunzătoare etapei de dezvoltare Industry 4.0 şi le ajută în efortul lor de creștere a competivității, profitabilității şi adaptare la reglementările legale. Pentru aceste soluții se utilizează furnizori de marcă de echipamente IT, cum ar fi CISCO, Actility, Advantech, Kerlink, Multitech, etc.

MONITORIZAREA CONSUMURILOR ENERGETICE. Platforma software GemaLogic®, dezvoltată de compania slovenă Solvera Lynx și implementată în Romania de ETA2U, oferă o abordare sistematică pentru îmbunătățirea continuă a eficienței energetice și reducerea emisiilor, precum și reducerea de până la 10% a costurilor cu energia. În plus, GemaLogic® îndeplinește cerințele de monitorizare, măsurare și analiză a standardului ISO 50001 privind sistemele de management al energiei. Această soluție este potrivită pentru companii industriale, comerciale sau publice, indiferent de afacerea sau dimensiunea lor. (citeste mai departe)

SISTEME DE MONITORIZARE PARAMETRII DE MEDIU. Firmele care sunt obligate legal să urmăreascǎ mediul de lucru şi/sau noxele eliminate în mediu au în ETA2U un sprijin real prin soluțiile propuse mediului de afaceri. Acestea permit urmărirea parametrilor relevanți din mediul de lucru sau evacuate: Monoxid de carbon CO, Dioxid de azot NO2, Dioxid de sulf SO2, Ozon O3, substanțe organice volatile VOC și altele. Aplicația de monitorizare are posibilități de raportare și alertare pentru datele colectate. (citeste mai departe)

« Înapoi