Când se discută de tehnologizare în agricultură, automat se face asocierea cu sisteme de irigații complexe, utilaje inteligente sau sisteme de monitorizare avansate. Însă, când o companie cu activități în sectorul agricol întampină în prima fază aceleași probleme IT cu care se confruntă orice altă companie, trebuie să luăm în considereare gestionarea eficientă a resurselor și bunurilor interne. Creșterea sustenabilă a oricărei companii se bazează pe o imagine concretă a situației curente oferite de o soluție software de tip ERP.

O asemenea necesitate a apărut și din partea Banatfarming, una din cele mai mari companii din sectorul agricol din Banat, cu activități în compactarea terenurilor agricole, cultivarea acestora și creșterea de animale. Dotată cu o flotă de utilaje agricole variate și atelier de reparații, cu magazie de piese proprie, depozit de îngrășăminte, semințe și pesticide – gestionarea consumului și aprovizionării în perioadele de activitate din campania agricolă devenea o muncă dificilă și consumatoare de timp. ETA2U a propus implementarea componentei ZAXDepozit din cadrul suitei software ZAXSolution.

ZAXDepozit reprezintă baza ideală pe care se poate construi o infrastructură software completă. Acesta permite gestionarea relației cu furnizorii – facturi, comenzi și avize, atât prin înregistrări în sistem cât și prin asocierea de fișiere scanate cu fiecare înregistrare dorită. Astfel, a permisă utilizatorilor Banatfarming urmărirea cu ușurință a documentelor generate și accesul controlat la acestea. De asemenea, toate mișcările de produse interne sunt gestionate în cadrul aplicației prin documente de transfer între locații, creând o urmă în sistem a fiecărei tranzacții și o bază de trasabilitate.

În mod particular, în cazul Banatfarming a fost necesară adaptarea fluxurilor de gestiune a stocurilor prin implementarea unei forme de WMS (Warehouse Management System), prin care utilizatorii să poată specifica locații fizice ale produsului în zona de depozitare desemnată. Astfel, fiecare produs depozitat a primit o locație fixă, care a fost tipărită pe etichetă cu cod de bare asociat produsului. ZAXDepozit este integrat cu echipamente de tipărire ZEBRA – ZT220, iar identificarea produselor se face cu scanner wireless ZEBRA – LS2208. Implementarea ZAXDepozit cu ehipamentele ZEBRA a trebuit să țină cont și de specificul Banatfarming, locația fiind situată în apropierea exploatațiilor agricole.

Printre problemele ridicate de Banatfarming cu privire la soluția ZAXSolution era și obţinerea mai ușoară a rapoartelor de consum pentru fiecare utilaj în parte. ZAXDepozit a fost astfel adaptat pentru a permite asocierea fiecărei piese consumate cu un utilaj din catalog și raportarea acestora la cerere.

Beneficiile aduse de implementarea ZAXDepozit sunt:

  • Vizualizarea mai ușoară a situației stocurilor curente din locaţiile implementate
  • Trasabilitate detaliată
  • Posibilitatea de urmărire a balanței stocurilor în perioadă determinată de timp
  • Istoric extins a relației cu furnizorii
  • Rapoarte detaliate cu date în timp real
  • Reducerea timpilor de realizare a inventarelor
  • Responsabilizarea utilizatorilor în tratarea resurselor interne
  • Identificarea ușoară a produselor pe baza locațiilor
  • Rapoarte detaliate în timp real
  • Acces ușor centralizat la date cu Securitate pe bază de roluri.

Într-o altă ordine, ZAXDepozit este doar o componentă a ZAXSolution by ETA2U, o suită software scalabilă și fiabilă, construită în jurul nevoii de soluționare a problemelor de trasabilitate.

Încă o dată confirmăm că utilizarea ZAXSolution în cadrul unei unități de producție nu a fost niciodată mai relevantă ca în această periodă, când piața economică este în continuă schimbare iar producătorii trebuie să se poată adapta în permanență.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să ne contactați la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.