Cu câteva zile în urmă, Murli Thirumale, Co-Fondator și CEO Portworx, a făcut publică achiziția companiei Portworks de către Pure Storage: „Echipa Portworx, inclusiv eu și ambii mei cofondatori, ne vom alătura companiei Pure pentru a forma un business-unit nou, dedicat, care va permite clienților să-și accelereze demersurile de transformarea digitală.”

Murli Thirumale adăuga „produsele noastre permit clienților să ruleze orice serviciu de date nativ în cloud, în orice cloud, utilizând orice platformă Kubernetes, cu disponibilitate ridicată încorporată, protecție a datelor, securitate a datelor și mobilitate în cloud hibrid.”

Planul este bilateral: pe de o parte se va investi în dezvoltarea aplicațiilor Portworx, ca platformă de sine stătătoare, păstrând capacitatea de a rula Portworx pe orice infrastructură de stocare sau cloud, iar în paralel, va fi creat un portofoliu integrat Pure și Portworx, care va pune la dispozitie o soluție unitară pentru a susține transformarea digitală.

Cei doi protagoniști ai mediatizatei tranzacții ( cea mai mare achiziție făcută de Pure Storage) fac referire la prognozele Gartner, argumentând: „Gartner estimează că, până în 2025, 85% dintre companiile globale vor rula aplicații containerizate în producție, în creștere de la 35% în 2019.” De asemenea, 81% dintre companiile enterprise se bazează pe minim 2 furnizori de cloud. În acest context, pentru a rula aplicații containerizate între cloud-uri e nevoie de cea mai completă platformă de servicii kubernetes, pentru fiecare etapă a experienței în cloud, exact ceea ce Pure și Portworx oferă acum.

Fondatorii Portworx nu sunt la prima experiență de acest gen, aceștia lansând anterior compania de optimizare a stocării Ocarina Networks, achiziționată de Dell în 2010. Echipa include veterani de la companii și start-up-uri, inclusiv Google, Microsoft, NetApp și Nimble Storage. CEO-ul Portworkx face referire la aceasta experiență „I’ve been a part of two previous acquisitions in my career, and I know a great cultural fit when I see one.“

Conform Global 2000, Portworx este cea mai folosită platformă de servicii de date Kubernetes și platforma de stocare Kubernetes # 1, din evaluarile GigaOm Research. Pure este una dintre companiile IT cu cea mai rapidă creștere din istorie. Produsele dezvoltate transformă fluxurile de lucru complexe, stricte și dificile de stocare și date într-o experiență a utilizatorului ușoară, convingătoare. Integrate, produsele Portworx și Pure aduc capabilități de neegalat și ușurință în utilizare, care permit clienților noștri să accelereze demersurile de transformare digitală.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să luați legătura cu colegul nostru Radu Oprea, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..