Peste 1000 de persoane au participat la cea de-a 10-a ediţie a celui mai important eveniment din domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor - IT Congress 2018, care a avut loc în 16-17 mai, la Complexul Senator din Timişoara. Evenimentul organizat anual pentru clienţii ETA2U, a reunit cei mai mari producători de tehnologie IT, fiind unic în România prin diversitatea şi amploarea sa.

Peste 1000 de persoane au participat la cea de-a 10-a ediţie a celui mai important eveniment din domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor - IT Congress 2018, care a avut loc în 16-17 mai, la Complexul Senator din Timişoara. Evenimentul organizat anual pentru clienţii ETA2U, a reunit cei mai mari producători de tehnologie IT, fiind unic în România prin diversitatea şi amploarea sa.

În total, specialiştii IT şi managerii companiilor locale au putut participa anul acesta la peste 50 de prezentări şi workshop-uri susţinute de reprezentanţi ai celor 20 de multinaţionale din industria IT&C partenere ale IT Congress -Cisco, Dell EMC, Fortinet, Hewlett Packard Enterprise, HP Inc., Microsoft, NetApp, Oracle, Palo Alto Networks, Riverbed, Veeam, VMware, Xerox, Bitdefender, Jabra GN, Asus, ELO Digital Office, Epson, Lexmark și Panduit.

IT Congress este un eveniment care reuneşte tehnologii IT dedicate firmelor, adică cu aplicabilitate pentru business în general, mai puţin pentru acasă, deşi în ultimii ani tehnologiile converg. Practic, distincţia dintre un lucru care este făcut doar pentru acasă şi un lucru făcut doar la birou începe să se disipe, pentru că tehnologia devine din ce în ce mai mult inteligentă”, a spus Stelian Câmpianu, director executiv al ETA2U.

Soluții de securitate, soluții de automatizare și citire automată de la diverși senzori pentru mașini de producție, soluții de tipărire inteligentă, adaptarea pragmatică la rigorile GDPR, soluții cloud, soluții de inteligență artificială, acestea au fost câteva dintre subiectele de interes prezentate de-a lungul celor două zile de eveniment.

Compania americană Dell EMC, partener platinum în cadrul acestei ediții, a captat atenția publicului cu diferite soluții din portofoliul său complex printre care putem enumera: soluție de VDI bazată pe thinclient Wyse, PowerEdge FX2 și storage SCv3020; soluție All-Flash Storage Unity 450F; soluții IoT cât și soluții de laptopuri ranforsate pentru medii de lucru extreme. Nu a lipsit însă nici gama de produse comerciale fiind expuse o gamă largă de echipamente, atenția publicului fiind captată în special de tableta grafică Dell Canvas 27, noile laptopuri XPS 15(9575) 2-in-1 și XPS 13(9370), stația grafică Precision 5720 All-in one prevăzută cu un sistem audio extraordinar și, nu în ultimul rând, noile game de laptopuri Latitude și stații Optiplex care, împreună cu accesorile recomandate, îmbunătățesc performanța utilizatorilor indiferent de locul unde lucrează. 

Cisco, partener platinum în cadrul evenimentului IT Congress, a prezentat un sistem intuitiv care învață, se adaptează, automatizează și protejează în mod constant, pentru a optimiza operațiunile din cadrul rețelei și pentru a oferi protecție împotriva amenințărilor de securitate din ce în ce mai elaborate. La stand, participanții au fost atrași de diferite soluții, cum ar fi: Hyperflex, Intersight- soluții pentru o infrastructură IT hiperconvergentă, Cisco Meraki – un portal de management care oferă vizibilitate și administrare centralizată dintr-un singur panoul de comandă, și nu în ultimul rând, Wheel of Fortune și Spark VR - soluții pentru viitorul tehnologiilor de colaborare.

Platforma Palo Alto Networks de operaționalizare a securității se integrează eficient și protejează proactiv activitățile de transformare a business-ului către unul digital, prin inovare continuă și prin punerea la dispoziție în mod rapid a celor mai recente și pertinente descoperiri în securitate, automatizare și analiza de date. Prin furnizarea și modernizarea continuă a acestei platforme de securitate cibernetică, precum și prin deschiderea acestei platforme pentru furnizarea de soluții multiple de securitate de la multiple alte companii inovatoare, Palo Alto Networks transmite ca mesaj faptul că va ridica la maximum nivelul de eficiență și securitate pentru diverse organizații, atât în rețele interne, în cloud cât și pentru terminale mobile.”

Xerox a expus multifuncționale A3/A4 destinat companiilor care lucrează cu un volum mare de documente atât în partea de scanare cât și în ceea ce priveste volumele de printare/copiere. Viteaza mare de tipărire, fluxurile de scanare customizabile în funcție de nevoile fiecărui user, aplicațiile de cloud preinstalate standard pe echipament, costurile de printare scăzute, toate aceste funcționalități ajută la mărirea productivității și reducerea costurilor în lucrul cu documentele.

La standul Epson, clienții au fost interesați de MFP A3 color, tehnologie inkjet, care este capabil să dezvolte viteze de printare de 100 pagini/minut. Ideal pentru volume mari din mediul de birou, zone de producție, facturare, de scanner-ul gândit pentru soluții de document management, arhivare, indexare, fluxuri de documente personalizate, de imprimantă foto.

ASUS promovează ultraportabilitatea și mobilitatea. La stand a fost prezentat noul telefon Zenfone 5, cel mai compact NB de gaming sau un stilat ultrabook flip UX370 (10,9mm si doar 1,1kg).

Urmărește gratuit toate prezentările și sesiunile susținute la IT Congress 2018 pe canalul nostru de Youtube.

Acestea au fost numai câteva exemple despre ceea ce s-a putut vedea la cea de-a 10-a ediție IT Congress 2018. Participarea la eveniment a depășit așteptările organizatorilor, iar presa a caracterizat manifestarea ca fiind “un success deplin”. Acest fapt ne bucură cu atât mai mult cu cât ediția acestui an a fost una specială, marcând aniversarea celei de-a 10-a ediții IT Congress.

Pentru mai multe detalii despre eveniment, accesați www.itcongress.ro

« Înapoi