ETA2U a fost prezentă în perioada 20-22 septembrie, la cea de-a opta conferință regională a Academiei Europene de Marketing, cu tema Bridging the Marketing Theory / Practice Gap and Competitiveness of the New Europe”. 

Conferința a reunit prezentarea rezultatelor cercetătorilor din domeniul marketingului, totodată modul în care aceștia își propun să contribuie proactiv la conectarea teoriei cu practica de marketing, din dorința de a sprijini dezvoltarea firmelor din țările central și est-europene. Fără îndoială, marketingul poate contribui benefic, în mod semnificativ, în ceea ce privește dezvoltarea firmelor, iar studiile realizate de cercetători evidențiază consecințele benefice  ale  adoptării serviciilor de tip Internetul Lucrurilor – reflectate atât în creșterea productivității firmei, cât și într-o performanță financiară superioară.

În aceeași măsură, în era Internetului Lucrurilor, marketingul are o responsabilitate socială, anume cea de a introduce o diversitate mai mare a produselor într-o gamă largă de piețe, astfel încât șablonul de comportamente în serviciile Internetului Lucrurilor să poată conferi libertăți mai mari, iar consumatorii să-și poată manifesta autenticitatea și să poată trăi vieți mai semnificative.

În ceea ce privește mediul de business și realitatea practică din România, în deschiderea conferinței a fost invitat cu rol de Keynote Speaker al conferinței: Dl. Stelian Câmpianu, director executiv al ETA2U, pentru a prezenta  provocările cu care se confruntă compania ETA2U, odată cu lansarea ofertei de servicii din gama Internet of Things.

"Internetul lucrurilor (IoT) – o abordare de afaceri" – Stelian Câmpianu, directorul executiv ETA2U

Dl. Stelian Câmpianu, a susținut o prezentare pe tema “Internetul lucrurilor (IoT) – o abordare de afaceri, clarificând succint beneficiile adoptării tehnologiei IoT, prin care se pot defini rețele formate din obiecte inteligente, cu capabilități de transmitere a datelor prin cablu sau tehnologii wireless.

„În compania ETA2U investim cu precădere în dezvoltarea soluțiilor și aplicațiilor din gama  Internet of Things, cu accent pe tehnologiile de comunicare pe arii extinse de joasă putere (LPWAN)” a explicat domnul Stelian Câmpianu, directorul executiv ETA2U.

Domnul Stelian Câmpianu a expus în fața audienței, totodată, câteva repere semnificative din statistici relevante și de încredere, care reflectă tendințe și fac predicții referitor la cum se va dezvolta în viitorul apropiat domeniul IT&C în România.  În continuare, Dl. Câmpianu a prezentat soluțiile de tip IoT dezvoltate de divizia ETA2U Innovation, bazate pe protocolul de comunicație wireless LoRaWAN.

Am dezvoltat expertiza noastră în jurul aplicațiilor folosind protocolul LoRaWAN, deoarece este una dintre cele mai promițătoare tehnologii pentru a permite Internetul lucrurilor așa cum ne-am imaginat acum câțiva ani.”- a precizat Stelian Câmpianu, directorul executiv ETA2U.

În finalul prezentării, Dl. Câmpianu a vorbit despre “comunitatea Ro-IoT” creată de divizia ETA2U Innovation, care își propune să fie o comunitate practică, având ca obiectiv dezvoltarea produselor și serviciilor tip IoT prin interconectarea comunităților creative și oferind o viață reală și un mediu de dezvoltare.

Într-o eră a Internetului Lucrurilor, împreuna cu IT-ul, marketingul poate juca un rol de prim rang, participând proactiv la îmbunătățirea vieții persoanelor, a firmelor și a societății este concluzia desprinsă la finele congresului EMAC, asociație prefesională de prestigiu, care reunește specialiști în marketing de pe toate continentele.

Despre ETA2U

Compania ETA2U este principalul integrator de sisteme şi soluţii IT complexe din vestul și centrul României, furnizor de produse şi servicii IT, totodată una dintre cele mai certificate companii din IT-ul românesc (tehnic, comercial și de calitate).  Serviciile și soluțiile ETA2U sunt concepute pentru a sprijini optimizarea proceselor de afaceri ale clienților. ETA2U este implicată în proiecte de cercetare și inovare la nivel european și contribuie la dezvoltarea de tehnologii și soluții inovatoare viitoare. ETA2U investește constant în resursele umane prin specializarea și certificarea personalului.

 « Înapoi