Secțiunea Front End Decision cuprinde factorii de decizie dintr-o organizație, fiecare cu nivelul lor de înțelegere și decizie în privința businessului: 

Directorul  care în general ia decizii strategice și are rol de sponsor oficial în cadrul implementării unei inițiative/program BI în  compania sa

Managerul de departament (Sales, Marketing, HR,  etc), care: 

  • Este ownerul de date sau expertul pe datele de business dindepartamentul pe care îl conduce. În cel mai perfect scenariu, aceste date sunt gestionate în aplicații informatice sau module specifice (ERP, CRM, EAI, HR Systems).
  • Este responsabil cu răspunsuri la întrebări fundamentale de business (câți clienți am?) puse de director sau chiar de ei înșiși. În 100% din cazuri, aceste răspunsuri sunt numerice, iar într-o solutie BI sunt definite ca business measures.

Utilizatorii sau analiștii de business, sunt cei care au misiunea (uneori imposibilă) sa găsească în datele pe care le au la dispoziție răspunsurile la întrebările de mai sus dar la un nivel mai detaliat (de ce am numărul acesta de clienți în magazinul X din Timișoara luna aceasta?)

  • În mare majoritate a companiilor, aceștia lucrează izolat și servesc intereselor managerilor din departamentele respective. Ei au o cunoașterea de business limitată doar la informațiile din acel departament. Din aceasta cauză fiecare manager poate primi răspunsuri diferite / eronate la aceleași întrebări fundamentale de business.
  • Într-o inițiativă BI (construită metodologic, ca la carte), acești analiști de business sunt aduși la un loc, în primul rând pentru a-și uniformiza cunoștințele despre business apoi pentru a servi compania cu rezultate corecte și singulare.

IT Manager - deși face parte din grupa de Manager de departament, rolul unui IT manager este să asigure o arhitectura software și hardware scalabilă și agilă care să suporte o implementare BI. Apoi, pentru ca o soluție de BI este condusă și controlată de analiști de business și în majoritatea cazurilor livrata tehnic de IT, acest manager trebuie să aibă rolul de punte de comunicare / facilitator între oamenii de business și cei de IT (Business & IT Alignment). În programe/proiecte mari de BI, acest rol este executat de Program/Project Manager.

Secțiunea Back End Architecture: reprezintă “bucătăria” unei soluții BI, infrastructura software și hardware și, respectiv, “bucătarii” care operează/lucrează cu instrumentele de BI specifice. 
Secțiunea mediană conține cele 3 training-uri BI oferite de Microsoft, fiecare cu durata a 5 zile. Fiecare curs prezintă o parte dintr-o implementare de BI și nu se focusează exclusiv pe lucrul cu instrumentele oferite de SQL Server, ci și pe metodologia de lucru. Acest pachet cu cele 3 cursuri garantează succesul implementării și gestionării a unei soluții BI din cadrul unei companii.

  1. Cursul Implementing a Data Warehouse with Microsoft SQL Server 2014 – se adresează în general persoanelor care se regăsesc în secțiunea Back End dar și analiștilor de business cu experiență IT.
  2. Cursul Implementing Data Models and Reports with Microsoft SQL Server 2014 – se adresează mai mult persoanelor care se regăsesc în secțiunea Front End, manageri de departament, analiști de business, dar și IT-știlor cu experientă de business analyst.
  3. Cursul Designing Business Intelligence Solutions with Microsoft SQL Server 2014 – este un curs complex adresat în primul rând Arhitectilor IT, IT Managerilor, IT Project Managerilor, care au lucrat cu instrumentele BI oferite de SQL Server, iar acum își fixează noi cunoștințe despre SQL Server 2012. 

« Înapoi