Pe 30 septembrie conferinta de incheiere a proiectulu SABER (Conexiune Prin Satelit in Broadband pentru Regiunile Europene) a avut loc la sediul Comitetului Regiunilor din Bruxelles, Cladirea Jacques Delors, str. Belliard 99, Sala Bruxelles JDE In cadrul conferintei s-a prezentat rezultatele de succes obtinute pe parcursul proiectului. Conferinta a fost un eveniment international sub patronajul Presedintiei Italiene a Consiliului Uniunii Europene. Pe parcursul conferintei au avut loc patru sesiuni sustinute de reprezentantii Regiunilor, ai Parlamentului European, ai Comisiei Europene, ai Agentiei Spatiale Europene precum si ai operatorilor si producatorilor de sateliti:

Panoul 1: Conexiune Prin Satelit in Broadband in strategiile regionale din cadrul UE: unde ne situam?

Panoul 2: Solutii prin satelitii viitorului in slujba Regiunilor, a industriilor si a cetatenilor: privire in perspectiva cu o noua Agenda Digitala a UE Sesiunea 3 – Cum sa implementam o schema de vouchere in cadrul Fondurilor Europene Sesiunea 4 – Viitorul: construim pe baza experientei SABER Pe parcusul celor 2 ani de desfasurare a proiectului SABER, ETA2U – ca partener – a participat la toate atelierele si la conferinta. O activitate importanta a constituit-o diseminarea proiectului in regiune pentru a strange feedback si a-l integra in sfera proiectului.

“Conferinta a fost foarte apreciata de catre audienta, interactiunea cu oficialitatile Comisiei Europene indicand importanta acestui proiect pentru conectarea Diviziunilor Digitale Europene. Conferinta a sugerat adoptarea unei Scheme de Vouchere in cadru UE sau national pentru a functiona ca program de acoperire cu implementare, administrare si livrare la nivel regional. ” a declarat dl. Bogdan Grecu, Director Research&Innovation al ETA2U INNOVATION. COMUNICAT DE PRESA